Želite uskrsni pršut ili šunku, a zdravstveni, vjerski ili jednostavno
kulinarski ili gurmanski razlozi ne dopuštaju vam klasičnu od
svinjetine, ne trebate baš ni malo žaliti. Uza svježu i zamrznutu
puretinu te već i djeci omiljene prerađevine od puretine poput salama,
hrenovki, kobasica i konzervi, oslonjen na 40 godina iskustva,
provjereno podrijetlo i vrhunsku kakvoću sirovina, Puris nudi izuzetno
zanimljiva dimljena pureća prsa i dimljeni pureći batak sa zabatkom i
bez njega.
Salamureni, pa obrađeni na vrućem zraku te ohlađeni i vakuumirani, ti
polutrajni proizvodi od, po mišljenju nutricionista, visokovrijednog,
najzdravijega peradskog mesa s oko 22 posto proteina, samo jedan
posto masnoća te bogatstvom zaštitnih tvari, vitaminima i mineralima,
mnogima koji teže zdravijoj prehrani već su zamijenili primjerice
bunceke i drugo crveno meso.
No, ako niste kušali, o Uskrsu na stol onima koje volite iznesite
nesvakidašnju čestitku premium šunku, novu deliciju iz Purisova
programa gurmanskih doživljaja Istre. Uz premium šunku classic,
načinjenu od najkvalitetnijega dijela purana, purećih prsa, filea
odnosno bijeloga mesa, možete odabrati premium šunku mediteran sa
začinskim mediteranskim biljem te premium šunku s tartufima, zaštitnim
znakom najvećega hrvatskog poluotoka, u srcu kojega se udomaćio i
glasoviti, raskošno krupan pazinski puran, uza zagorskoga i
najpoznatiji hrvatski potomak američke divlje ptice, koju u njegovoj
pradomovini obično na stol iznose o Danu zahvalnosti, a u nas na
božićni stol.
Osim za svaki dan, odsad će se Purisove delicije zacijelo nalaziti i u
najsvečanijim prilikama i na drugome blagdanskom stolu, uskrsnome.
Pogotovu stoga što taj "savršeni spoj zdravoga i ukusnog" nije zamjena,
nego otkriće nepcu, koje jednostavno izaziva na avanturističko
istraživanje u vlastitoj kuhinji.
Brza salata od dimljenih purećih prsa s tjesteninom
Brza salata od dimljenih purećih prsa s tjesteninom (za 4 osobe) 240 g dimljenih purećih prsa, 100 g tjestenine, 1 dl majoneze, 0,6 dl slatkog vrhnja, sol, papar, peršin, 1 svježa rajčica, kečap, 0, 2 dl bijelog vina Dimljenim purećim prsima očistite kožicu i kost, pa meso narežite na ploške. Puretini dodajte kuhanu, ocijeđenu i ohlađenu tjesteninu i rajčicu narezanu na kockice. Majonezu, vrhnje, kečap, vino i peršin dobro izmiješajte, pa tim umakom prelijte osnovne sastojke. Salatu poslužite dobro ohlađenu. Nije nadomet: Ova salata može biti i blagdansko predjelo, ali i kompletan obrok. Ovisno o ukusu, sezoni, prilici i teku sastojke možete kombinirati uistinu do mile volje.