terorističke skupine

BiH: 70 osoba pod istragom zbog islamskog terorizma

BiH,uhitili vehabije
Foto: screenshot/youtube
1/2
12.04.2016.
u 16:56

Navodi se također kako je do sada na temelju provedenih istraga podignuto dvadeset optužnica za terorizam, a iz Tužiteljstva BiH je najavljeno kako se idućih dana može očekivati objavljivanje još dvije takve optužnice

Sigurnosne agencije i pravosudna tijela u Bosni i Hercegovini trenutačno provode istrage nad sedamdeset osoba koje se sumnjiče za povezanost s islamskim terorizmom, potvrđeno je danas u Sarajevu nakon sastanka posebne operativne skupine čija je zadaća borba protiv terorizma. 

Operativnu skupinu čine predstavnici državnih pravosudnih tijela, policijskih službi i Obavještajno-sigurnosne agencije (OSA), a nakon njihova sastanka iza zatvorenih vrata medijima je dostavljeno priopćenje u kojemu je navedeno kako su razmijenjene informacije o trideset i tri istrage koje su u tijeku, a odnose se na sedamdeset osoba osumnjičenih za organiziranje terorističkih skupina, javno poticanje na terorizam, novačenje radi terorizma te protuzakonito pridruživanje inozemnim paravojnim ili parapolicijskim postrojbama.

Navodi se također kako je do sada na temelju provedenih istraga podignuto dvadeset optužnica za terorizam, a iz Tužiteljstva BiH je najavljeno kako se idućih dana može očekivati objavljivanje još dvije takve optužnice.

Operativna skupina raspolaže informacijama kako se do sada 120 državljana BiH borilo na ratištima u Siriji i Iraku. Dio njih je poginuo, a nekoliko desetaka ih se vratilo u BiH i sada su pod istragom ili su već optuženi zbog terorizma.

Kao zabrinjavajući, istaknut je podatak po kojemu je većina takvih osoba koje su se borile na strani islamističkih terorista vrlo mlada, odnosno kako su rođeni nakon 1990. godine. 

Proteklih mjeseci podaci koje prikupljaju sigurnosne službe u BiH govore kako se smanjuje broj onih koji planiraju odlazak ili odlaze na sirijsko i iračko ratište. Ta se činjenica pripisuje sve težim uvjetima boravka u Siriji i Iraku i sve većoj životnoj opasnosti koja tamo prijeti. 

>> 'Nije isključena mogućnost da se u BiH dogodi teroristički napad kao u Bruxellesu ili Parizu'

Komentara 31

SS
stojadin_stojko
20:40 12.04.2016.

svakoh muslimana je Bog na iskusenja stavio, pa i nemuslimane , i stavice u iskusenja sve ljude....a muslimane ne treba to zabrinuti, Proganjali su i etiketirali i Bozje poslanike pa zar nije Mojsije,Isus Muhammed isto bio proganjan...neke od Bozjih poslanikaa su i ubijali...samo zato sto su bili u pravom putu i druge na pravi put upucivali......danas kao i prije etiketiranja na muslimane da su teroristi , i blablabla je za mnoge ljude bez znanja, ili za one koji istine ignoriraju je postalo slobodnije za njih, jer uvjek kada je nepravda napravila velike zlocine tada ljudi i moral je na dnu....ali u takvim vrijemenima uvjek je blizu neka velika promjena u svijetu. i ta promjena uvjek donosi velike promjene u korist Muslimana..dakle vi svi, svi cete se vratiti Islamu htjeli ili ne, ali tko se vrati islamu dok je na slobodnoj alternativi taj je spasio sebe od vatre vjecne ako Bog da

HH
Horvat_H
23:15 12.04.2016.

na BiH imamo razne cetnicke grupe, kao ravnogorske, ili one koje dolaze iz srbije da zajedno slave cetnicke akcije, imamo Genocidnu odluku u kojima se explicitno de jure i de facto dokazuje da su izvresna Genocidna djela od Bosanskihsrba ,alii za cudjenje nemamo hapsenja ili akcije policije protiv onih koji Ratnog zlocina kao sto je (karadzic radovan) pocascuju time sto daju skoli njegovo ime, pa cak i govore da je on cinio dobro srskome narodu, ali zar ratni zlocinac zasluzuje da bude nosilac imena skola

SS
stojadin_stojko
20:54 12.04.2016.

kada bi znali vi sto je islam, vi bi terorizam rekli da je vase piskaranje , vas clanak, vase intrige...ali znacete i bicete za svaku rjec odgovorni , i odgovaracete Bogu zasto se muslimane zvali teroriste ,zasto se islam povezalii terorom. jadni vi kada dodje taj trenutak, a vjerujte taj ce momenat doci, i zazalit cete sto sirili mrznju i nemir na zemlji pisanjem neistina i posticali ljude na mrznju prema ljudima i vjere

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije