Umro od porezotine

Našli ga mrtvog u 'kući strave': Dječak (5) živio u prljavštini i sa štakorima

Kuća strave u Melbourneu
Foto: Reddit
20.03.2014.
u 15:20

Fotografije kuće svjedoče u kakvim je uvjetima dijete živjelo, a policija je navela da je posvuda bilo trule hrane i izmeta

Policija je objavila šokantne fotografije iz "kuće strave" u kojoj je umro petogodišnji dječak i to nakon što je porezao stopalo. Kako piše Herald Sun, dječak nikada nije bio kod liječnika, a živio je sa svojom obitelji u kući punoj prljavštine i štakora u predgrađu australskog Melbournea.

Prema policijskom izvješću, dječak je pronađen mrtav u svojoj sobi tri dana nakon što se porezao na konzervu. Majka ga je odvezla na hitnu, no bilo je prekasno. Fotografije kuće svjedoče u kakvim je uvjetima dijete živjelo, a policija je navela da je posvuda bilo trule hrane i izmeta, polomljenog namještaja te kako se prostorijama širio nesnosan smrad.

Susjedi su navodno bili prijavili obitelj nadležnim službama, a rekli su i da su redovito viđali dječaka i njegova brata zaključane u kući. Policiju su pozvali kada su čuli da majka dječaku govori kako će mu slomiti ruke i noge te kako će ga pregaziti automobilom.

Šira rodbina ispričala je policiji da su nekada znali doći u posjet te kako su primijetili da je dječak povučen i kako nije mogao normalno komunicirati. Otkriveno je i da dječak nije bio ni cijepljen ni upisan u registar rođenih.

– Bili su čudan par. Znali smo vidjeti djecu kako gola trče po ulici i to usred zime. Kuća je uvijek smrdjela, a dvorište im je užasno prljavo – ispričali su susjedi.

Cijeli slučaj završio je na sudu.

>> Znatiželjni otac nije mogao vjerovati što mu sin radi u slobodno vrijeme

>> Pokupio tuđe dijete iz vrtića i to shvatio tek kad je stigao kući

Komentara 5

NA
narod1
17:03 20.03.2014.

Pa kakva je to g*vnarska rodbina koja je dolazila i vidjela u kojim uvjetima dijete živi. Za mnoge ljude bilo bi humanije da ih odgajaju lavovi i čimpanze u džungli, kao Tarzana. Te životinje nisu nikad takve zvijeri ko ljudi

DU
Deleted user
09:59 21.03.2014.

Takve stvari smo viđali i u onoj nekoj seriji o čišćenju kuća i stanova, a da ne kažem da sam i sam kod nas bio u nekim stanovima koji izgledaju kao da je bomba pala u njih, a ljudi su bili kao školovani i napredni. I onda onim jadnicima oduzimaju dvoje djece što nemaju adekvatne higijensko sanitarne uvjete. A koliko se može vidjeti na slikama kod njih je prilično uredno.

Avatar superhik74
superhik74
12:59 21.03.2014.

Zamisli to, pa to se dogadja u bogatom i razvijenom zapadu koji jako "brine" o ljudskim pravima, ali ocigledno ne u sebe doma nego u drugim drzavama.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije