Habib Essid

Tunis nakon masakra na plaži zatvara džamije. Premijer: One šire otrov i promoviraju terorizam

tunis
Foto: Reuters/PIXSELL
1/4
27.06.2015.
u 08:47

Džamije koje djeluju izvan državne kontrole su 'otrov' koji se šire i bit će zatvorene u roku od tjedan dana, kazao je premijer

Nakon jučerašnjeg napada u kojem je poginulo 39 ljudi, Tunis je zbog straha od nasilja odlučio zatvoriti 80 džamija, javlja BBC. Odgovornost za napad preuzeli su ekstremisti takozvane Islamske države.

 - Džamije koje djeluju izvan državne kontrole su 'otrov' koji se šire i bit će zatvorene u roku od tjedan dana. Neke džamije svoju propagandu šire kao otrov kojim promoviraju terorizam, kazao je tuniški premijer Habib Essid i dodao kako je većina žrtava britanske nacionalnosti.

Podsjetimo, naoružani napadač otvorio je jučer vatru na plaži kod dva hotela u Tunisu, u odmaralištu u Sousseu pri čemu je ubijeno 39, a ranjeno 36 ljudi. Napadač koji je ubijen je, kako javlja Sky News tuniški student nepoznat policiji koji je kalašnjikov sakrio u suncobranu.

Hrvatsko ministarstvo vanjskih poslova poručilo je kako nema hrvatskih državljana među žrtvama u terorističkom napadu u Tunisu te je svih 77 Hrvata na sigurnom.

>> Teroristički napad izveo tuniški student koji je oružje skrivao u suncobranu?

>> Hrvatica u Tunisu: Naredili su nam da se zatvorimo u sobe i ne napuštamo hotel!

>> Dobili smo poruku iz raja. Naš heroj upravo ruča s prorokom Muhamedom i potom ide u raj gdje ga čekaju četiri djevice

Komentara 12

Avatar alberto_tomba
alberto_tomba
12:57 27.06.2015.

jučer je Ehud Barak (bivši izraelski premijer) izjavio da njemu ne smeta ISIL dokle god se bori protiv Assada.??? Hellou, to je izjava kao da neko iz zapadne Europe kaže meni ne smeta Hitler dokle god se bori protiv Staljina.. S kakvim to mi ljudima živimo u Europskoj zajednici?

BR
Branko
15:31 27.06.2015.

Konačno pametna odluka koju treba sprovesti u cijelom svijetu.

DU
Deleted user
16:20 27.06.2015.

Kod nas bi takođe trebalo zatvoriti mnoge crkve koje djeluju nacionalistički i siju otrov i netrpeljivost.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije