Stravičan zločin

Uhićena dvojica policajaca zbog ubojstva šestogodišnjaka

jt ready,američka policija (1)
Foto: Reuters/PIXSELL
07.11.2015.
u 21:37

Dječak je pogođen s pet metaka pri čemu je smrtno stradao, dok je njegov otac u kritičnom stanju prebačen u bolnicu.

Dvojica policajaca uhićena su u petak nakon što su blizu grada Clarksvillea u Louisiani ubili šestogodišnjaka koji se vozio s ocem u automobilu, pišu američki mediji. 

Norrisa Greenhousea i Derricka Stafforda, koji su uhićeni u petak, optužnica tereti za ubojstvo iz nehaja i za pokušaj ubojstva iz nehaja. Oni su u utorak, jureći za automobilom kojim je upravljao Christopher Few, a u njemu se nalazio i njegov šestogodišnji sin Jeremy, na vozilo ispalili 18 hitaca, pri čemu je dječak smrtno stradao, a otac je teško ozlijeđen, izvijestila je policija države Louisiane.

Dječak je pogođen s pet metaka, dok je otac u kritičnom stanju prebačen u bolnicu. Šestogodišnjak je bio autističan. Još nema informacija o tomu zbog čega su policajci jurili za automobilom kojim je upravljao Few i zbog čega su pucali.

Taktike što ih primjenjuju američki policajci u posljednjih su nekoliko mjeseci pod povećalom, nakon što su video snimke drugih sudionika u prometu pokazale niz slučajeva u kojima oni bespotrebno koriste silu protiv nenaoružanih građana, među kojima je puno crnaca.

>>Uhićeni vlasnici noćnog kluba u Bukureštu u kojem je poginula 31 osoba

>>Više od 25 ljudi poginulo u klubu u Bukureštu. 'Ovo je velika tragedija'

Komentara 5

NE
Nepokolebljiv
11:51 08.11.2015.

Samo malo informacija i razjasnjenja! Obe zrtve su bijele rase! U autu nije nadeno niti oruzje niti prazne cahure znaci iz auta nije pucano ni na koga! Policajci su crne rase! Jos nitko u Americi nije pokrenuo demonstracije s sloganom "I bijeli zivot je vazan!" kao sto trenutno pocinju s sloganom "I crni zivot je vazan!" kada je zrtva crne rase. Mozda bijeli zivot nije dovoljno vazan?! Ne razumijem neke stvari u Americi makar tu zivim vise od 35 godina.

KI
kimi
13:46 08.11.2015.

Ispucali 18 metaka na vozilo? Čudi me da nisu upotrebili neki raketni bacač.

Avatar mason
mason
06:43 08.11.2015.

Prvo zao mi je dijeta koje je tata odveo u smrt.Tata i dijete nemaju isto prezime tako da ga on nije nikad hranio nego mi poreski obveznici.Drugo dijete mlade od 11 godina ne smije po zakonu sjediti do vozaca jer ga moze ubiti air bag u slucaju prometne nesrece.Nema ovdje informacije da je jedan od policajaca federal marshal sto znaci da se radi o vrlo opasnom kriminalcu koga traze duze vrijeme.Tata koji je poceo pucnjavu je prezivio ali nadam se da ce krepati.Zao mi je dijeta i policajaca.Drugi policajac(Gradska policija) ima 39000 godisnju placu sto je oko 14000 vise od cistacice ili 21000 manje od vozaca kamiona i za to svaki dan ceka kad ce poginuti ili nekoga ubiti.Jadna policija nek im bog pomogne.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije