atp rim

Đoković još jednom u finalu slomio velikog Federera pa mu pustili pogrešnu himnu!

Novak Đoković
Foto: Reuters/PIXSELL
1/6
17.05.2015.
u 18:30

Završilo je 6:4, 6:3 za Srbina u 76 minuta igre

Novak Đoković osvojio je turnir u Rimu pobjedom od 6:4, 6:3 protiv Švicarca Rogera Federera za 76 minuta igre. Time je Srbin nastavio svoj nevjerojatan niz, koji traje od 23. veljače kad ga je u finalu Dubaija pobijedio upravo Federer.

Sa Švicarcem je sad na omjeru 19-20 i još jedna ga pobjeda dijeli da zaustavi taj negativni niz koji ima s najupješnijim tenisačem svih vremena. Također, otkako ga je Federer pobijedio u Dubaiju, Srbin je nanizao 24 pobjede.

Ovo mu je četvrti put da osvaja Rim, 56. titula zaredom, četvrti turnir zaredom koji osvaja, peti ukupno i šesto finale u ovoj godini! A protiv Federera je bilo teško sve do 4:4 u prvom setu, kad se situacija breakom prelomila i Đoković nije stao do kraja. Trudio se Federer, ali nije išlo.

Šteta što nije Švicarac koju godinu mlađi jer trenutno nitko ne može ni približno pružiti otpor Đokoviću kao on pa je sve skupa prilično jednostrano i nezanimljivo, posebno kad je Noletu s druge strane Andy Murray...

Pustili mu krivu himnu

Organizatori turnira su na proglašenju pobjednika napravili manju pogrešku i pustili pogrešnu verziju srbijanske himne "Bože pravde".

Đokoviću su pustili himnu čija posljednja dva refrena glase "Bože spasi, Bože hrani, srpskog kralja, srpski rod" umjesto "Bože spasi, Bože hrani, srpske zemlje, srpski rod", piše Blic. Himna koju su pustili u Rimu i u kojoj se veliča monarhija se ne koristi od Drugog svjetskog rata.

>> Nadal: Đoković je apsolutni favorit u Parizu

Komentara 38

UN
unbekant
21:30 17.05.2015.

Nas je susjed profesionalni sportas,i covjek koji je pomogo u mnogo cemu nasim teniserima,bez trunke pakosti i mrznje,i svakamu cast na uzimanju Rimski finala....

Avatar Mark5566
Mark5566
19:01 17.05.2015.

SRB himna u sred Rima,svi stoje i postuju.Neprocenjivo!

DP
Dule Pacoov
20:04 17.05.2015.

Rodjo moze da ga dobije na PS4 ili mozda na Xbox ;-)

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije