Hrvatska - SAD

Amerikanci poveli: Čilić protiv Socka ispustio 2:0 u setovima!

Marin Čilić
Foto: Reuters/PIXSELL
1/5
16.07.2016.
u 00:14

Bio im je to prvi međusobni dvoboj, a očekivalo se da će iskustvo donijeti prednost Međugorcu.

Najbolji hrvatski tenisač Marin Čilić i 26. igrač svijeta Jack Sock otvorili su četvrtfinalni Davis Cup dvoboj između reprezentacija SAD-a i Hrvatske u teniskom centru Tualatin Hills u Portlandu. Slavio je Amerikanac sa 3:2 u setovima te donio početnu prednost svojoj reprezentaciji.

Bio im je to prvi međusobni dvoboj, a očekivalo se da će iskustvo donijeti prednost Međugorcu, posebice i zbog toga što je Sock tek treći put igrao za SAD. No, Čiliću se dogodila repriza meča s posljednjeg Wimbledona kad ga je svladao Roger Federer.

Sada slijedi okršaj Borne Ćorića i 16. igrača svijeta Johna Isnera, a potom subotnji dvoboj parova (23 sata po našem vremenu) za koji su nominirani Ivan Dodig i Marin Draganja s hrvatske, odnosno Bob i Mike Bryan s američke strane.

Tijek meča:

MARIN ČILIĆ - JACK SOCK (2:3)  6:4, 6:3, 3:6, 4:6, 4:6

5. set - 6:4 za Socka

Sock je iskoristio sve Čilićeve poklone te osvojivši peti set doveo Amerikance u vodstvo! Hrvatski tenisač bio je na korak do pobjede, dobro je počeo posljednji set povevši 3:0 i onda je stao te sve upropastio. Sock mu je dvaput oduzeo servis te preuzeo vodstvo. U posljednjem gemu, kod 5:4 za Amerikanca, Čilić je imao dvije break lopte ali niti to nije znao iskoristiti.  

4. set - 6:4 za Socka

Sock se potpuno vratio u meč izjednačivši na 2:2. Marin Čilić ispao je iz dobrog ritma u kojem je bio u prva dva seta. Do 4:4 obojica su držali svoje servise i sigurno ih osvajali, a onda je Čilić posrnuo i Amerikanc je nakon oduzimanja servisa osvojio set. Slijedi drama u posljednjem činu ovog dvoboja.

3. set - 6:3 za Socka

Amerikanac je uspio poljuljati Čilića te s jednim oduzetim servisom osvojiti set. Dogodilo se to kod vodstva 2:1. Nakon toga oba igrača nisu gubila servise iako je Amerikanac ispustio još dvije break lopte i općenito bio uvjerljiviji. Hrvatski reprezentativac je uoči posljednjeg gema zatražio liječničku pomoć pa su mu masirana ramena i vrat. I još nešto - i ovaj set trajao je 37 minuta!

2. set - 6:3 za Čilića

I drugi set pripao je Čiliću za što mu je trebalo 37 minuta baš kao i u prethodnom. I bio je to zaista ludi set u kojem su nakon 1:1 oba tenisača gubila prednost servisa po dva puta. A onda je Čilić kod vodstva 4:3 još jednom uhvatio Socka na krivoj nozi, oduzeo mu servis i lagano set priveo kraju.

1. set - 6:4 za Čilića

Marin je odlično počeo meč, oduzeo servis suparniku te odmah stvorio visoku prednost - 4:1. Potom je kod 4:2 domaći igrač iznenadio Međugorca na njegovu servisu. No, nije to omelo Čilića koji prvi set završava još jednim oduzetim servisom.

--------------------------

Ostali rezultati četvrtfinala: Srbija - Velika Britanija 0:1, Italija - Argentina 0:1, Češka - Francuska 1:1.     

>>Čilić mi je dao recept za Isnera

>>Ćorić: Kad smo 2005. osvojili kup, još sam jače prigrlio tenis

Komentara 24

SE
seba..
00:25 16.07.2016.

Izgleda da mu se nije dalo igrati, na drugom turniru ce biti vise novaca Marine

TH
than
00:18 16.07.2016.

Opet ce Cilic pobijediti samog sebe. Nista nije napredovao zadnjih 10 godina. Nema od njega nazalost top igraca.

LA
LacoLaco
00:28 16.07.2016.

To je rupetina nad rupetinama U GLAVI. US Open bila je samo sreca i dokaz da i corava kokos nadje zrno. Srami se Cilicu i odi u ............. SRAMI SE

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije