MARIN ČILIĆ:

Goran i ja nismo se brijali cijeli turnir. Slavit ćemo po cijelom Manhattanu, valjda neće ispasti 'Mamurluk 4'

Čilić
Foto: Reuters (Ilustracija)
09.09.2014.
u 10:33

– Nismo se brijali, Goran se nije brijao. Ponovno je prolazio kroz dane iz Wimbledona iako nije gledao 'Teletubbiese' – otkrio je Čilić.

Još ni jedan hrvatski tenisač nije izgubio finale Grand Slam turnira u ponedjeljak. Marin Čilić jučer je osvojio US Open, a Goran Ivanišević je u ponedjeljak u srpnju 2001. pokorio Wimbledon.

Ivanišević je tada u Wimbledonu bio jako praznovjeran pa je novinare na US Openu zanimalo je li Čilićev trener i na US openu bio takav.

– Apsolutno. Nismo se brijali, Goran se nije brijao. Ponovno je prolazio kroz dane iz Wimbledona iako nije gledao "Teletubbiese".

Najčešće pitanje: Gdje si bio kad je Goran osvojio Wimbledon?

– Počeli smo zajedno raditi 1. rujna prošle godine i od tada svakog dana treniramo jako naporno. Mnogo tenisača kaže da je Goran u svoje vrijeme bio igrač s najboljom psihičkom i fizičkog formom. Bio je spreman na sve. Osjećam da mi je pomogao.

Čilić smatra da je njegov trijumf otvorio put i drugim tenisačima.

– Sigurno da postoje još tri tenisača koji mogu osvojiti Grand Slam. To je velika stvar za tenis. Iduće će godine biti puno veća konkurencija.

Gdje je Čilić bio kad je Goran osvojio Wimbledon?

– To je vjerojatno najčešće pitanje u Hrvatskoj. Bio je to veliki trenutak za sve u Hrvatskoj, a ja sam bio u kampu blizu kuće. Nakon toga je bila velika proslava, došlo je 200.000 – 250.000 ljudi.

Goran se tada skinuo i bacio u more. Može li Čilić to nadmašiti?

– Ne. Sada idem na Davis Cup.

Svaki dan zabavan

Kako mu je raditi s Goranom?

– Osim velikog znanja, donio je opuštenu atmosferu. Svaki dan s njim je jako zabavan.

Čiliću nakon osvajanja US Opena mobitel nije prestao zvoniti.

– Razgovarao sam s obitelji, s kumom u Zagrebu. Rekli su mi da ne mogu zamisliti kakva je atmosfera. Svi su bili zalijepljeni za televiziju. Kao da se igra Svjetsko prvenstvo. Ovo je poseban dan za mene, ali i iznimno poseban za Hrvatsku – rekao je Čilić i dodao:

– Jedino je moj mlađi brat bio ovdje. Tu studira i tek je stigao. No, kod kuće je bila velika proslava. Počeli su slaviti kad sam prošao u četvrtfinale.

Hrvatska ima tri osvajača Grand Slam turnira (Ivanišević, Čilić i Iva Majoli), a tu su još Ivan Ljubičić, Ivo Karlović... Golem uspjeh za malu zemlju.

– U Hrvatskoj su svi koji se bave sportom emotivni kad gube ili pobjeđuju. Mislim da nas to čini dobrima. Nemamo velike teniske centre kao u Francuskoj ili Španjolskoj, no svake se godine pojavi mladi igrač koji igra sjajan tenis.

Valjda neće biti 'Mamurluk 4'.

Kako će Čilić proslaviti naslov?

– Sutra ujutro idemo tako da ćemo napraviti slavlje po čitavom Manhattanu. Nadam se da to neće biti četvrti nastavak filma 'Mamurluk'.

Nakon pobjede mu je uručen ček od tri milijuna dolara. Kako će potrošiti novac?

– Nisam razmišljao o tome. Samo sam se koncentrirao na svoju igru, a s tim dolazi i velika nagrada. Sigurno da ću nešto podijeliti svojem timu, zaslužili su to.

Čilića u SAD-u nije pratio nijedan hrvatski novinar, a nacionalna televizija prenosila je samo finale.

– Hrvatski novinari bi željeli doći, ali je loša ekonomska situacija i svi štede. Ne znam jesam li zbog toga imao manji pritisak.

>> Marin je igrao kao da ima 20 takvih finala iza sebe. Sada mogu u mirovinu!

>> Hrvat sjajnog servisa upisao je nemilosrdnu pobjedu

>> Pobjeda života: Nezaustavljivi Marin Čilić osvojio US Open!

>> Marinov otac Zdenko: Molili smo Gospu za veliku pobjedu

Komentara 47

IV
ivapjet
11:18 09.09.2014.

Slavi Marine zaslužio si.

Avatar hrvatsko_kraljevstvo
hrvatsko_kraljevstvo
10:42 09.09.2014.

MARIN ČILIĆ je osvajanjem US Opena ušao u almanahe teniske igre, međutim način na koji je to napravio još je impresivniji. Naime, poznato je da hrvatski tenisač nije izgubio set ni u četvrtfinalnom, ni u polufinalnom ni u finalnom dvoboju. Redom su sa superuvjerljivih 3:0 padali šesti igrač svijeta Čeh Tomaš Berdych, treći igrač svijeta Švicarac Roger Federer i osmi igrač svijeta Japanac Kei Niskori. Doseg je to koji je iznimno rijedak na posljednjem Grand Slamu sezone, a u posljednjih stotinu godina to je pošlo za rukom samo pet tenisača. 1978. godine Jimmy Connors, 1979. John McEnroe, 1985. Ivan Lendl, 1999. Stefan Edberg te 2007. Roger Federer. Sada se na tu listu velikana upisao i Marin Čilić.

HR
hrvatska91
11:30 09.09.2014.

Dakle, čestitke na veličanstvenoj pobjedi ! Ali, draga djeco, niste pobijedili zbog "straha od praznovjerja, nebrijanja, nategnutih čarapa" i sličnih praznovjernih budalaština, nego zbog toga što ste puno radili i učili, što smo vjerovali u vas, što smo molili za vas...i što je najbitnije - jer je Bog uslišio naše, vjerojatno i vaše, molitve.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije