POKOLJ U GAZI

30 ubijenih, više od 100 ranjenih u izraelskom napadu na školu koja je služila kao sklonište

Aftermath of an Israeli strike in Deir Al-Balah
Foto: Ramadan Abed/REUTERS
1/6
27.07.2024.
u 13:32

Izraelsko priopćenje navodi da je škola korištena za pokretanje napada na trupe i kao skladište oružja

Izraelski zračni napad pogodio je školu u središnjoj Gazi, usmrtivši najmanje 30 ljudi, rekli su palestinski zdravstveni dužnosnici. Ministarstvo zdravstva u Gazi, koje vodi Hamas, priopćilo je da je još 100 ljudi ranjeno.

Napad je pogodio školu u Deir al Balahu, jednom od područja koja su naseljena raseljenim obiteljima. Izraelska vojska je rekla da je gađala zapovjedni centar Hamasa, prenosi Sky News.

Izraelsko priopćenje navodi da je škola korištena za pokretanje napada na trupe i kao skladište oružja te da je upozorila civile prije napada. Ranjeni Palestinci prebačeni su u obližnju bolnicu Al Aqsa.

 

GALERIJA Izraelski napad na školu u Gazi
Aftermath of an Israeli strike in Deir Al-Balah
1/6
Ključne riječi

Komentara 13

SE
Serengeti
16:09 27.07.2024.

SAD i Izrael u svojim napadima pobiju hrpu civila, a samo se Hrvatskoj sudilo za prekomjerno granatiranje.

DU
Deleted user
15:52 27.07.2024.

Uzalud se Palestinci trude da vrate okupirane teritorije te da Izraelskog okupatora izbace sa svoje zemlje. Izraelci imaju podršku iz cijelog svijeta da zadrže okupirane teritorije jer po prirodi svi nastoje da budu na strani jačeg i bogatijeg. Uskoro istii scenariji sa Ukrajinom Rusija ce dobiti svoje teritorije nazad od Ukrajine a cijeli će svijet to prihvatiti. Uzalud ginu. Prirodna selekcija ostju jači i snalažljiviji

EJ
ejStef
14:10 27.07.2024.

Hamasova strategija je jako djelotvorna, zapadni mediji uglavnom prenose samo podatke o žrtvama, a ne i o činjenicu da Hamas koristi svoje stanovništvo kao živi štit. I međunarodne organizacije su tu veliki krivci, akcije oslobađanja taoca i uništenja Hamasa vode se ne samo prema školama i bolnicama, već i prema međunarodnim kampovima. Na svim tim mjestima Hamas ima uporišta, čak i drži taoce u međunarodnom kampu... Osim toga, vidi se i da Iran i Arapi imaju hrpu novaca i jaki utjecaj u nekim medijima, te da su jako aktivni na društvenim mrežama. Sve je to potaknulo jaki val antisemitizma kod lijevih stranaka i aktivističkih skupina, poprilično u stilu onog što smo gledali u Njemačkoj '30-tih godina prošlog stoljeća.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije