OSOBA TJEDNA

Ako ne zna riješiti problem, valjda zna kako se daje ostavka

storyeditor/2024-03-20/PXL_220224_110505522.jpg
Foto: Željko Hladika/Pixsell
1/4
12.10.2024.
u 15:53

I dok sluđeni roditelji traže da se pomogne i dječaku koji stvara probleme i njihovoj djeci, ministar se javno pita što da radi.

To što rade je balvan-revolucija, skandalozna je izjava ministra obrazovanja Radovana Fuchsa, upućena sluđenim roditeljima jedne zagrebačke škole, koji su prosvjedovali zbog problema koje radi jedan devetogodišnjak. Njemu je to već treća škola u koju je prebačen jer sustav kojem je Fuchs na čelu gotovo dvije godine ne zna riješiti problem djeteta s problemima u ponašanju.

Kako je moguće da jedan devetogodišnjak terorizira cijeli sustav i kako je moguće da taj sustav ne pomaže ni tom djetetu ni djeci prema kojoj je nasilan, ministar nije objasnio. No zato je "objasnio" da je sustav nemoćan, dok je njegova državna tajnica sluđene roditelje nazvala – ulicom (!?), poručivši im da odluke ne donose oni, nego institucije. Odnosno Ministarstvo znanosti, obrazovanja i mladih. Koje problem ne "rješava" već ga, kao i mnoge druge, gura pod tepih. I dok sluđeni roditelji traže da se pomogne i dječaku koji stvara probleme i njihovoj djeci, ministar se javno pita što da radi. Pa ako ne zna kako riješiti problem, valjda zna kako se daje ostavka.

VEZANI ČLANCI: 

>>> FOTO Trebala je biti ponos grada, a pretvorila se u ruševinu: Nakon skoro 40 godina propadanja postat će spas za najmlađe

storyeditor/2024-03-20/PXL_220224_110505522.jpg
1/23

Komentara 1

JA
Jatiser
18:00 12.10.2024.

kakva vlast, jos je sve skupa super

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije