PILE POD OPSADOM VOZILA

Prometni kaos u Dubrovniku: Turističke autobuse kažnjavaju paprenim kaznama

Dubrovnik: Veliki broj autobusa uzrokovao zastoj na Pilama
Foto: Grgo Jelavic/PIXSELL
1/2
30.05.2022.
u 09:24

Iz Grada Dubrovnika podsjećaju sve korisnike usluga da se za rezervaciju termina dolaska na Pile ili Ploče koriste elektroničkim sustavom reguliranja statusa zaustavljanja i parkiranja turističkih autobusa i osobnih automobila kategorije M1 kapaciteta (7+1) i (8+1) u zoni posebnog prometnog režima.

Odsjek komunalnog redarstva Grada Dubrovnika od 1. ožujka do 27. svibnja izdao je 138 prekršajnih naloga u visini od vrtoglavih 1,3 milijuna kuna zbog nepropisnog zaustavljanja turističkih autobusa i kombija na predjelu Pila. U Gradu Dubrovniku ističu kako je riječ o počinjenju prekršaja Odluke o zaustavljanju i parkiranju turističkih autobusa i osobnih automobila kategorije M1, kapaciteta 7+1 ili 8+1, u zoni posebnog prometnog režima, zbog zaustavljanja i parkiranja vozila na predjelu Pila radi ukrcaja ili iskrcaja putnika bez valjanog odobrenja.

Od ukupne vrijednosti novčanih kazni, njih 84 odnose se na trgovačka društva, za što je propisana novčana kazna 10.000 kuna za pravnu osobu i 2000 kuna za odgovornu osobu u pravnoj osobi. Na obrte se odnose 53 prekršajna naloga s propisanom kaznom od 5000 kuna, dok je samo jedan nalog izdan fizičkoj osobi, a propisana novčana kazna je 2000 kuna.

Iz Grada Dubrovnika podsjećaju sve korisnike usluga da se za rezervaciju termina dolaska na Pile ili Ploče koriste elektroničkim sustavom reguliranja statusa zaustavljanja i parkiranja turističkih autobusa i osobnih automobila kategorije M1 kapaciteta (7+1) i (8+1) u zoni posebnog prometnog režima. Upozoravaju kako sustav automatski evidentira prekršitelje, a kazne su mnogo veće od podmirenja naknade za zaustavljanje koja za velike autobuse koji imaju više od 30 sjedala iznosi 800 kuna, za manje autobuse, koji imaju od 9 do 30 sjedala 400 kuna, a za mini buseve i osobna vozila 200 kuna.

VIDEO: Češki mediji pozvali građane da ne ljetuju u Istri -  razlog je nevjerojatan!

Ključne riječi

Komentara 11

PR
prajdali100
09:46 30.05.2022.

Treba napraviti reda i tu su u pravu.Ali,Gospari su poseban mentalitet.Oni bi za 3 mjeseca " rada" htjeli zaraditi da su mirni ostalih 9 mjeseci.Bilo bi super ako bi turisti poslali pare a da nikako ne dolaze !

SA
sargu123
10:04 30.05.2022.

Prije desetak godina bio sam u Dubrovniku na kratko, nekim poslom. Parkiranje malo preko jednog sata = 80 Kuna. Točena piva na Stradunu = 50 Kuna. Pobjegao sam i sigurno se nikad neću vratiti jer sada je sigurno još i gore! Tko voli šišanje nek samo izvoli.

PB
pb1520
10:03 30.05.2022.

Orijentacija samo ili većinom na turizam će na kraju unišitii primorske regije što se već i vidi iz statistika koja ukazuju da ima sve manje studenata i onih koji se obrazuju. Dugoročno je to put ka umiranju društva .

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije