Bandić će dati četiri milijuna kuna za spas Radija 101?

101
Marin Tironi/PIXSELL
02.02.2010.
u 16:26

Treba nam hitnan zajam da bismo izišli iz blokade. Jučer nam je Porezna uprava blokirala račun – rekao nam je predsjednik uprave Radija 101.

Nakon što je proteklih tjedana govorio kako ne misli ni na koji način pomoći Radiju 101, gradonačelnik Milan Bandić promijenio je ploču i odlučio pomoći popularnom zagrebačkom radiju.

Neočekivani obrat dogodio se danas kada se sastao s predsjednikom uprave Radija 101 Dragom Perićem i direktorom programa Igorom Tomljanovićem rekavši da Radio 101 neće biti ni prigušen niti ugašen.

- Ne želim ulaziti u razloge zbog kojih se gradonačelnik predomislio i dao nam veliku podršku, ali vjerujem kako je procijenio da je gradu i Zagrepčanima potreban Radio 101 kao neovisan i vrijedan medij – rekao je Drago Perić kojeg smo pitali o kakvoj su konkretnoj pomoći razgovarali.

– Naravno razgovarali smo i o tome kako bi nam Grad mogao pomoći da riješimo svoju nezavidnu financijsku situaciju. Od Grada nam treba hitnan zajam od četiri milijuna kuna da bismo izašli iz blokade. Jučer nam je, naime, Porezna uprava blokirala račun – rekao je jučer predsjednik uprave Radija 101.

Podsjetimo, Radio 101 bio je na korak do stečaja zbog duga od osam milijuna kuna Poreznoj upravi i još 4,5 milijuna koliko su dužni dobavljačima – najveći dio odnosi se na Hinu, Odašiljače i veze te ZAMP.

Osim od Bandića, uprava Radija 101 veliko razumijevanje očekuje i od ministra financija Ivana Šukera.

– U petak ćemo se sastati s ministrom Šukerom i nadam se da ćemo dogovoriti koliki ćemo dio duga morati platiti odmah, a za ostatak pokušati dogovoriti obročnu otplatu – kazao je Drago Perić.

Osim možebitne izravne novčane pomoći gradonačelnik Milan Bandić odlučio im je pomoći i davanjem besplatnog termina u Areni gdje bi se krajem veljače trebao održati veliki donatorski koncert na kojemu će nastupiti neka od najzvučnijih imena domaće glazbene scene.

Komentara 22

Avatar drInternet
drInternet
16:44 02.02.2010.

Hahaha.... presjednik Milan će spasiti stojedinicu tako što će srušit gajevu i počet naplaćivat parkiranje dok horvatinčić i konstruktur ne naprave apartmane za kleptomane....

MO
morales
16:45 02.02.2010.

Ne, neće Bandić dati, nego ćemo mi dati!! A nitko nas ništa ne pita, ja recimo ne želim spašavati taj radio.

Avatar punkufer
punkufer
10:52 03.02.2010.

Morkin, bravo za post!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije