odbacio predsjednikove optužbe

Banožić o Milanoviću: 'Topao savjet njegovim savjetnicima - napravite konziliji na kojem će mu prepisati terapiju'

Ministar Banožić obratio se medijima nakon sastanka s Plenkovićem i generalima
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
1/3
10.12.2021.
u 21:04

"Dat ću topao savjet njegovim najbližim savjetnicima da naprave dobar konzilij na kojem će mu prepisati dobru terapiju kako bi se sustav obrane nastavio razvijati kao što je bilo prije svih njegovih ispada", rekao je ministar govoreći o Milanoviću

Nakon što je Zoran Milanović kritizirao ugovor kojeg je Mario Banožić potpisao s Francuzima i to što ćemo avione platiti više nego se govorilo, ministar obrane sve je optužbe i kritike odbacio. 

"Novac je u proračunu, u ugovoru, u odluci Vlade", kazao je Banožić za Dnevnik Nove TV navodeći kako nitko nije uzeo novac, kako je predsjednik ustvrdio. Također, Banožić dodaje da su se na sjednici saborskog Odbora članovi složili da je riječ o transparentnom poslu.

Banožić je kazao da je ugovor tajan od samog početka jer ne žele izlaziti s uvjetima koji su možda štetni za druge natječaje i ističe kako su im neki i čestitali zbog toga. Kaže i da ne odlazi iz Ministarstva. Ističe da mu je premijer Andrej Plenković više puta pokazao podršku i on mu je zahvalan na tome.

Na pitanje je li spreman sam otići ili podnijeti ostavku jer ne može surađivati s predsjednikom Republike, kazao je: "Blokada nije zbog mene, nego zbog jednog, rekao bih, posebnog PR-a, koji bih nazvao - glupost na glupost. Milanović se pokušava iz jedne gluposti izvući još većom gluposti, danas nečime što bi trebalo ugroziti mene kao ministra obrane. To mu neće proći. Kod mene su svi postupci jasni i transparentni. Neću komentirati te njegove nastupe, dat ću topao savjet njegovim najbližim savjetnicima da naprave dobar konzilij na kojem će mu prepisati dobru terapiju kako bi se sustav obrane nastavio razvijati kao što je bilo prije svih njegovih ispada", odgovorio je.

Banožić je odbacio optužbe da sustavno zlostavlja načelnika Glavnog stožera. "To će objasniti s Pantovčaka koji to i pišu. Nema govora o zlostavljanju. Ja samo tražim poštivanje zakona", rekao je. Dodaje kako je danas održan sastanak Glavnog stožera na kojem su razgovarali o budućim planovima nabave i zašto neki projekti stoje godinama. 

Što se tiče kupovine Bradleya, kaže da još nije razjašnjeno koliko je novaca potrebno da se vozilo stavi u funkcionalnu razinu na kojoj ga koristi i američka vojska.

VIDEO Hit izjave predsjednika Milanovića: "Macron je garant došao s termosicom kod mene... ", "Ja ne mogu ići kao Česi na luftmadracu, kao prije 30 godina!"

Komentara 51

Avatar cuvarkuca
cuvarkuca
21:41 10.12.2021.

Čovjek koji teško sroči suvislu rečenicu i ministar. Nije do njega.

ZI
zinegoid
22:02 10.12.2021.

mali provincijalac radi preveliku štetu za vojsku,,, doduše ne pita se njega ništa, el bahati je ravnatelj

Avatar KAPELSKI
KAPELSKI
22:01 10.12.2021.

i ovaj je zalutao i sam ne zna gdje. Rijetko ljigav tip

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije