Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 107
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?

Benazir Bhutto ostat će u Pakistanu usprkos atentatu

19.10.2007.
u 14:27

KARACHI - Bivša pakistanska premijerka Benazir Bhutto ostat će u zemlji kako bi predvodila svoju stranku na parlamentarnim izborima u siječnju 2008., usprkos atentatu na nju u četvrtak navečer u Karachiju, u kojem su smrtno stradale najmanje 133 osobe koje su došle podržati njezin povratak nakon osam godina egzila.

Usprkos prijetnjama islamističkih boraca bliskih al Qaedi i talibanima, optužila je bivše dostojanstvenike vojnog režima generala Zie ul-Haqa, koji je dao pogubiti njezina oca 1979., da su isplanirali taj samoubilački atentat.

No, istražiteljima se čini vjerojatnije da se radi o islamističkom atentatu.

"Točno znam tko me želi ubiti. To su dostojanstvenici bivšeg režima generala Mohamada Zie ul-Haqa (1977.-1988.), koji su danas iza ekstremizma i fanatizma", kazala je Bhutto francuskom tjedniku Paris Match.

"Moramo očistiti te elemente, još prisutne u našim tajnim službama. Dobar broj njih otišlo je u mirovinu a onda su ponovno zaposleni. Danas imaju brojne ovlasti. Za njih predstavljam opasnost: ako vratim demokraciju u zemlji, izgubit će utjecaj", procijenila je ona.

(Hina)

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije