sastanak znanstvenog savjeta

Beroš: Svi su suglasni s novim mjerama. Nitko neće ulaziti u kuće i kontrolirati ljude

Varaždin: Ministar zdravstva Vili Beroš u posjeti Opće bolnice
Foto: Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL
1/3
17.12.2020.
u 13:34

Potvrdio je da je bilo riječi o propusnicama. "Ako se i bude nešto donosilo, to će biti na županijskom nivou", rekao je Beroš

Završen je sastanak Znanstvenog savjeta gdje se razgovaralo o situaciji s koronavirusom, ali i o novim mjerama. Beroš je potvrdio da su svi bili suglasni da su nove mjere potrebne.

"Svi su suglasni da je nove mjere, u okolnosti blagdana, potrebno donijeti te da je drugi val teži od proljetnog. Govorilo se da je ova bolest vrlo čudna i neobična. Uočavaju se dvije faze, druga je imunološki odgovor. Naglašen je i velik postotak rehospitalizacija, što upućuje na to da moramo biti odgovorni i pažljivo se ponašati i kad nismo bolesni", rekao je Beroš.

Video: Mogu li se simptomi koronavirusa pojaviti i odmah nestati?

Potvrdio je da je bilo riječi o propusnicama. "Ako se i bude nešto donosilo, to će biti na županijskom nivou", rekao je.
"Prosječna životna dob preminulih danas je 74,7 godina. Popunjenost  je kreveta 65,13 posto, a 53,75 popunjenost respiratora", rekao je Beroš.

Na pitanje o tome je li na stolu mjera o ograničavanju okupljanja kućanstava na dva, Beroš je rekao da će apelirati na građane. 

"Nitko neće ulaziti u kuće i kontrolirati, apelirat ćemo, educirati građane", kazao je Beroš..

"Naši brojevi u ovom trenutku blago padaju, no mjesta za popuštanje mjera nema. Zimski COVID i drugi val nema veze s ljetnim", rekao je ministar

Komentara 56

Avatar Forumas
Forumas
13:59 17.12.2020.

mjere su preblage,treba sve zatvoriti jer ovo vise nije normalno.u zagrebu i splitu nikad manje pokopa,to ne moze tako dalje,zatvaraj sve.

ST
stefj
14:53 17.12.2020.

Baš me zanima kako će to izgledati, naročito ako pogledamo iskustva Zadarske civilne zaštite koja su iznijeli Zadarskom listu. Rade dan i noć, nevjerojatna količina dojava, a sve lažne... Toliko o susjedskoj ljubavi... Kako će to tek izgledati kada mrzitelji krenu kroz prozor brojati stolce za Božićni obiteljski ručak i prijavljivati sve redom...

PV
prcko.vita
14:01 17.12.2020.

Svi su suglasni, naročito vlasnici kafića, te Toni Cetinski

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije