ZDRAVSTVENO STANJE PREDSJEDNIKA

Bijela kuća potvrdila: Biden je pozitivan na COVID-19

U.S. President Biden statement a day after Republican challenger Trump was shot at a campaign rally, during brief remarks at the White House in Washington
NATHAN HOWARD/REUTERS
18.07.2024.
u 00:23

Bolest dolazi dok se suočava sa sve većim pritiskom da se povuče zbog svojih godina nakon lošeg nastupa u debati krajem lipnja. Naime, već duže vrijeme njegovi stranački kolege javno ga pozivaju da povuče svoju kandidaturu za predsjednika.

Američki predsjednik Joe Biden (81) pozitivan je na Covid-19. Glasnogovornica Bijele Kuće Karine Jean-Pierre rekla je da je predsjednik cijepljen i s boosterom. Bidenu ovo nije prvi puta da je pokupio koronavirus, već dva puta je bio pozitivan. Informaciju o bolesti prvo je objavio CNN prenoseći izjavu organizatorice događaja na kojem je trebao danas biti Biden.

  “Upravo sam razgovarao telefonom s predsjednikom Bidenom. I podijelio je svoje duboko razočaranje što nam se danas poslijepodne ne može pridružiti. Predsjednik je bio na mnogim događanjima kao što svi znamo i pozitivan je na Covid, kazala je  izvršna direktorica UnidosUS-a Janet Murguía. Bolest dolazi dok se suočava sa sve većim pritiskom da se povuče zbog svojih godina nakon lošeg nastupa u debati krajem lipnja. Naime, već duže vrijeme njegovi stranački kolege javno ga pozivaju da povuče svoju kandidaturu za predsjednika.

Jedino zdravstveno stanje?

Američki predsjednik Joe Biden u nedavnom je intervju kazao kako bi jedino što bi ga moglo potaknuti da ponovno razmotri svoju kandidaturu za ponovni izbor bi bilo njegovo zdravstveno stanje.  "Kad bi imao neki zdravstveni problem koji se pojavio i da su mi doktori došli i rekli "imaš ovaj problem, onaj problem". Ali napravio sam ozbiljnu pogrešku u cijeloj debati,” rekao je u intervjuu za BET News. Američki predsjednik je potom nastavio braniti svoju odluku da ne bude prijelazni kandidat, što je nešto na što se izvorno obvezao tijekom izbora u prošlom izbornom ciklusu.

“Kada sam se prvi put kandidirao, možda se toga sjećate, rekao sam da ću biti prijelazni kandidat. I mislio sam da ću se moći pomaknuti s ovoga i prenijeti to nekom drugom. Ali nisam očekivao da će stvari postati tako podijeljene", rekao je, dodajući da su njegove godine donijele mudrost. "Ima još toga za učiniti i nerado odustajem od toga", dodao je.

FOTO Kakva ljetna idila! Kupači u Zadru se uz prekrasan zalazak sunca rashladili u moru

U.S. President Biden statement a day after Republican challenger Trump was shot at a campaign rally, during brief remarks at the White House in Washington
1/13
Ključne riječi

Komentara 14

Avatar fakinn
fakinn
00:45 18.07.2024.

To mu je tak kad se nije cijepio 7. dozom

Avatar bokolo
bokolo
05:46 18.07.2024.

Nebute ga vise videli

T7
Toro. 71
06:50 18.07.2024.

I Biden odstupio od utrke za Prijecjednika na vrlo jednostavan način bez blaćenja po medijima!!! Samo u USA duboka drzava vlada!!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije