Pale optužbe

Bill Clinton: Putin želi ponovno uspostaviti Veliku Rusiju

Bill Clinton
Foto: Reuters/PIXSELL (Ilustracija)
15.05.2014.
u 10:31

Posljednjih tjedana Putin je svojim izjavama o "Novoj Rusiji" izazvao brojne komentare unutar vanjsko-političkih krugova.

Bivši američki predsjednik Bill Clinton optužio je ruskog predsjednika Vladimira Putina za pokušaj ponovnog uspostavljanja Velike Rusije.

Clinton je upozorio svjetske čelnike da možda imaju posla s osobom koja ne promišlja racionalno o vanjskoj politici. – Putin želi ponovno uspostaviti Veliku Rusiju, ali ne iz vremena Hladnog rata, već iz vremena carstva u 19. stoljeću – izjavio je Clinton na godišnjem Fiskalnom summitu fundacije Peter G. Peterson, javlja Business Insider.

Posljednjih tjedana Putin je svojim izjavama o "novoj Rusiji" izazvao brojne komentare unutar vanjsko-političkih krugova. Putin je rekao kako Rusija ima pravo intervenirati na područjima gdje žive etnički Rusi. Rusko-američka novinarka Masha Gessen pisala je u Washington Postu o Putinovu govoru iz ožujka u kojem je "jasno indicirao da vjeruje kako bi se granice određene nakon revolucije 1917. godine trebale ponovno odrediti".

– Drugim riječima, on pozicionira modernu Rusiju kao nasljednicu Ruskog Carstva iz doba careva – kaže Gessen i dodaje kako Putin Ukrajinu ne vidi kao neovisnu zemlju. – On dijelove Ukrajine vidi kao dijelove Rusije, a ostatak je na raspolaganju zapadnim europskim zemljama – kaže Gessen.

>> Putin majstorski modelira umove zapadnjaka

Komentara 65

KV
kvatrić
10:44 15.05.2014.

Tko o čemu kurva o poštenju, a Clinton o imperijalizmu. I Clinton i Bush i Obama i svi američki predsjednici prije njih, željeli su i žele stvoriti Veliku Ameriku.

PL
@ploto@
11:11 15.05.2014.

Korporacija SAD već više od 20 godina radi na zaokruživanju i opkoljavanju Rusije.Kome nije jasno neka pogleda na zemljopisnoj karti,gdje se nalazi Rusija,a gdje multikorporacija SAD pa će mu sve biti jasno,Obična trula neoliberalna korporativna propaganda,ali ljudi vide sve bistrije i jasnije,unatoč oktroiranim medijima istih vlasnika.

PL
@ploto@
10:57 15.05.2014.

Multikorporacija SAD ( ne država jer to odavno nije država),želi pod svaku cijenu rat,ne bi izvukla profit iz trenutno izrazito nepovoljne situacije.SAD su bankrotirale i nemaju financijskih sredstava za vođenje novih ratova pa žele gurnuti druge u sukob sa Rusijom.Svivi jedva čekamo da zaratimo sa Rusima,samo da multikorporacija profitira.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije