Bozanić dao 'zeleno svjetlo' konkurentskoj religijskoj kulturi

27.05.2009.
u 21:52

Zagrebački nadbiskup kardinal Josip Bozanić dao je "zeleno svjetlo" religijskoj kulturi, kao alternativnom predmetu vjeronauku u osnovnoj školi, u srijedu uvečer na tribini na zagrebačkom Kaptolu, na kojoj je predstavljao najnovija europska istraživanja o vjeronauku u školi.

- Respektiramo one koji ne upisuju vjeronauk, no to je pitanje škole, a ne Crkve. Crkva mora biti otvorena i pomoći školi koja to treba riješiti. Vjeronauk u školi ima svoje mjesto i surađivat ćemo da se on usavršava. Crkva se ne boji altnernative, ne nervira se zbog toga i ne problematizira, nego će usavršavati svoj vjeronauk i biti bolja na svom području - rekao je kardinal Bozanić.

Na upit dr. Slavena Letice hoće li Crkva organizirati on-line vjeronauk, za one koji ga (poput njegove supruge, kako je rekao) žele učiti, ali ne bi išli ni u školu ni u crkvu, kardinal Bozanić je rekao kako je to odličan prijedlog i da će ga ozbiljno uzeti u razmatranje. Kardinal Bozanić je konstatirao kako je školski vjeronauk u Hrvatskoj stabilan, ali da treba osnažiti župnu katehezu.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije