blizu dogovora

Brodski učenici u četvrtak prekidaju štrajk?

Štrajk
Foto: Vedran Balen
1/4
13.11.2013.
u 14:50

Učenici Medicinske škole treći dan nisu na nastavi, a u srijedu su u Županiji razgovarali s nadležnima o prijedlozima rješenja spora. Jedan od načina je i da u tjednu imaju tri dana nastave i dva dana prakse

Petstotinjak učenika brodske Medicinske škole ni danas nije išlo na nastavu. Od ponedjeljka popodne oni su u štrajku jer im je opterećenje svih pet dana u tjednu ići i na nastavu i na praksu. Nakon neuspješnog roditeljskog sastanka koji nije donio ništa novo, oni su se u Županiji sastali s resornim pročelnikom Vladimirom Štefanekom, kojemu su predstavili svoje prijedloge. Iskristalizirala su se tri prijedloga rješenja problema pa, iako niti jedan još nije usvojen, brodski su srednjoškolci za četvrtak najavili mogućnost uvjetnog povratka u školske klupe.

- Prva opcija i nadalje je reorganizacija plana i programa po sustavu tri dana nastave i dva dana prakse. Drugi prijedlog je tjedan dana prakse, pa tjedan dana škole, a treći da se praksa produlji do 12 sati, a da se onda od 13.10 ide u školu, ali da se pritom smanji broj tjedana na praksi – izvijestio je predstavnik učenika Matej Šišmanović. On, međutim, ističe kako su učenicima prihvatljiva samo prva dva prijedloga, dok treći zagovara ravnateljica Katica Lulić koja je kazala kako je svjesna problema, ali ne može mijenjati program Ministarstva.

- Svaka usporedba naše i pulske Medicinske škole je neprimjerena, jer Puljani su po svojim uvjetima i opremljenosti druga dimenzija. Prihvatljivija je ideja da se vježbe u bolnici produlje za sat ili dva, čime bi se praksa skratila za četiri tjedna – kazala je ravnateljica. Podršku okupljenim učenicima i njihovim zahtjevima jučer je na središnjem gradskom trgu Korzu dao i gradonačelnik Mirko Duspara, dodavši ipak kako Grad u svemu tome ne može puno učiniti, jer je osnivač srednjih škola Županija.

- I ja sam bio učenik vaše škole i prošao sam ono što sada vi prolazite. Očito se nije ništa promijenilo. Prije svega, u školi se mora pronaći prostor u kojemu će učenici putnici provoditi vrijeme između prakse i nastave – rekao je Duspara.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije