Zbog snijega

Brzim vlakom od Splita do Zagreba stigli za 12 sati

Zbog snijega zapelu u vlaku (1)
Foto: Martina Popovčić/PIXSELL
1/4
07.02.2012.
u 22:11

Najteže je u svakom slučaju bilo je jednom od putnika, koji je u osam ujutro sjeo na vlak za metropolu kako bi otišao na KB Rebro zbog problema sa srcem.

Putnicima brzog vlaka iz Splita danas je do Zagreba trebalo ni više ni manje nego punih dvanaest sati, dakle šest sati više nego je to uobičajeno. Prva prisilna stanica bila je oko 11 sati između kolodvora Zrmanja i Malovanj gdje je, po sadašnjim informacijama, zbog naleta snijega vlak iskočio iz tračnica, no na sreću nitko nije zadobio nikakve ozljede.

Osim reprezentativaca ukrajinske malomogometne reprezentacije, koji su se našli u vlaku, a po koje je ondje došao autobus za Zagreb, ostali su putnici dva i pol sata čekali na drugi vlak, kojeg su poslali iz Hrvatskih željeznica, a kada je napokon stigao nije dugo vozio. Već kod Plaškoga u blizini Karlovca i on je stao! Jedan od onih koji su se našli u vlaku bio je i Ozren Matijašević, predsjednik Hrvatske udruge sindikata.

- Želim vjerovati da je prvi vlak stao stao zbog vremenske nepogode, ali za ovaj drugi vlak se znalo da mu je već tada jedan motor već bio u kvaru, odnosno da nema dovoljnu težinu za ove zimske uvjete – rekao je Matijašević, dodajući kako su u Plaškom na lokomotivu čekali još dodatnih sat i pol vremena tako da su u metropolu stigli u 20 sati.

Najteže je u svakom slučaju bilo je jednom od putnika, koji je u osam ujutro sjeo na vlak za metropolu kako bi otišao na KB Rebro zbog problema sa srcem. Tom težem srčanom bolesniku, koji treba izbjegavati niske temperature otkazivale su, kaže sindikalist, noge i cijelim putem bilo mu se izrazito teško. Iako su ga navodno liječnička kola trebala dočekati na Glavnom kolodvoru u Zagrebu to se nije dogodilo, ali po njega je, međutim, stigla jedna medicinska sestra koja ga je odvezla na KBC Rebro.

Nesretnik je jedva stajao na nogama. Neki su se putnici pak požalili da im je bilo hladno, te da im za vrijeme predugog puta nitko iz HŽ-a nije davao nikakve informacije.

Komentara 5

GC
gasovi_celog_fudbalskog_tima
22:49 07.02.2012.

Isto tako sam i ja prošao prije 6 godina. Autom se nije moglo pa vlakom 12 sati tamo, 12 sati nazad. U restoranu na rivi su mi konobarice rekle, šjor, hote tamo kod radijatora vidi se da niste odavde :) Tako da im ništa ne zavidim na \"mediteranskoj klimi\". Na sjeveru je zimi puno ljepše i lakše unatoč snijegu. No ipak, ići probijati ličke nanose nagibnim polutramvajem mogu samo bedaci. Zar nikomu nije palo na pamet da prije putničkog vlaga trebaju dvije dizelke zajedno s ralicom probijati put? Naravno da nije kad još rade po principu \"plaća ide a ja ležim\"!!

MA
majorglory86
23:22 07.02.2012.

hž i bez snijega jede govna. od broda do zagreba brzim vlakom 3h. to je manje od 200km. od toronta do new yorka, 7h, to je preko 750km. ne znam na šta troše te pare kad im se posao cijeli vrti oko vlakova i tračnica

SI
sisacka
23:40 07.02.2012.

Ipak brže nego da su išli pješke, živio HHHHHHŽŽŽŽŽŽŽ

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije