JUGOISTOK ZEMLJE

Bugarska se bori s požarima usred toplinskog vala

Ilustracija
Hrvoje Jelavic/PIXSELL
15.07.2024.
u 02:00

Požari u regiji mogli bi prijeći u Tursku, izvijestila je privatna televizija bTV. Vojska je raspoređena u borbi protiv požara u regiji Plovdiv na jugu.

Bugarski vatrogasci bore se s više šumskih požara usred toplinskog vala, a najteže je pogođen jugoistok zemlje, izvijestili su mediji u nedjelju. Više od 7300 hektara šume i poljoprivredne površine gori u regiji Svilengrad u blizini tromeđe s Grčkom i Turskom, stoji u službenim izvješćima. U nekim je područjima proglašeno izvanredno stanje, ali nema izvješća o ozlijeđenima.

Požari u regiji mogli bi prijeći u Tursku, izvijestila je privatna televizija bTV. Vojska je raspoređena u borbi protiv požara u regiji Plovdiv na jugu. Promet na tom području je preusmjeren zbog požara duž autoceste prema Varni na Crnom moru. Toplinski val, prvi ovog ljeta, vjerojatno će se zadržati, s temperaturama koje će u mnogim područjima rasti i iznad 40 Celzijevih stupnjeva, predviđaju meteorolozi.

VEZANI ČLANCI

 

Ključne riječi

Komentara 1

V0
Vlaskoulicanec4.0
07:42 15.07.2024.

Kakve veze ima "toplinski val" sa šumskim požarima? Njih je u ljetnim mjesecima oduvijek bilo i uvijek će ih i biti. Ili nam želite sugerirati onu priču o "samozapaljenju" zbog vrućine? I na kraju se ne smije jedno zaboraviti: ogromnoj većini tih požara uzrok je "ljudski faktor"!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije