GOVORIO O POSKUPLJENJIMA

Bulj u Sabor došao s kutijom jaja: 'Predsjedniče, ne morate zvati stražu. Nije terorizam'

Miro Bulj
Foto: Screenshot/YouTube
1/4
02.02.2022.
u 11:11

Ustvrdio je kako mu nije problem stati u na sinjsku pijacu i donijeti sto jaja pa da ga građani njima gađaju

Nije riječ o terorizmu - kazao je uvodno u Saboru Miro Bulj, zastupnik Mosta i gradonačelnik Sinja, gdje je za govornicu donio kutiju jaja. 

- Znam da premijer Plenković danas dolazi na Odbor za nacionalnu sigurnost zbog čovjeka privedenog zbog jaja. Nije riječ o oružju, niti ćemo bilo kome prijetiti. Međutim, govorit ćemo o jajima i poskupljenju. Predsjedniče, ne morate zvati stražu. Nije oružje niti teroristički čin - kazao je Bulj govoreći o jajima. 

- Trenutno imamo poskupljenje plina pet puta, što će uzrokovati to poskupljenje? Da ovo jaje iz slobodnog uzgoja poskupi pet puta. Kako će poljoprivrednik proizvesti ovo jaje kada proizvodnja umjetnog gnojiva ovisi o plinu? Vlada nije ništa poduzela, osim što su iz kolege iz zadarskog HDZ-a rekli da je to teroristički čin. Sramotno je govoriti o jajetu kao terorističkom činu, a ne kao o prehrambenom proizvodu - nastavio je te kazao kako Vlada ne radi dovoljno vezano uz pitanja koja su važna za hrvatske građane.

- Znam da je bitno da premijer kaže da će on reagirati na Ukrajinu svom svojoj silom, da će se Rusija zatresti, a ne može natkriti Ćosin potok u Sinju s Hrvatskim vodama zajedno ili neke druge stvari koje su puno značajnije - kaže Bulj.

Govoreći o porastu cijena, naveo je jedan primjer s električnom energijom. 

- Evo u Cetinskoj krajini, električna energija prošle godine u javnoj nabavi, da bi mogao funkcionirati vodovod, je bila 2,16 milijuna kuna, a prije dva mjeseca javna nabava je rekla 6,33 milijuna kuna, što je 200 posto skuplje. Što Vlada poduzima osim što razgovaraju o jaju kao terorizmu. Ovo nije predsjedniče terorizam - kazao je okrenuvši se prema Jandrokoviću. 

Ustvrdio je kako mu nije problem stati u na sinjsku pijacu i donijeti sto jaja pa da ga građani njima gađaju. 

- Ako je to glavna tema, da privedemo čovjeka jer je spomenuo jaje, pa zamislite u kakvoj mi demokraciji živimo. Imamo puno ozbiljnijih stvari, problem samodostatnosti, prodaje poljoprivrednih zemljišta strancima, naš poljoprivrednik ne može zagnojiti svoje zemljište, njemu se to ne isplati - naveo je Miro Bulj u Saboru.

Ključne riječi

Komentara 22

DJ
DjD
12:03 02.02.2022.

Kažeš Bulju da je struja poskupila? A što je sa Peručom gdje si samo iz objesti i neznanja sa grupom tebi sličnih zaustavio gradju RHE (hidroelektrane). Sa argumentima koji su bili smješni svakom tko ima iole soli u glavi. Ali umjesto naknade, sada imaš skuplju struju. Vrati se to ipak nekako u životu.

EM
emanuelfirst
12:16 02.02.2022.

Bulj sa pozamašnom buljom bi mogao sjediti na 100 jaja i bila bi barem nekakva korist, umjesto ćuprijaša pilići bi pijukali u saboru, sigurno pametnije od ćuprijaša i uz to ugodno za uho.

TA
TakacMakac
11:30 02.02.2022.

Gledao sam ovakve u Nocnoj mori Željka Malnara, ali Hrvatski Sabor bi morao biti nešto ozbiljnije.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije