NAKON TRAGEDIJE NA TRAJEKTU

Butković odgovorio hoće li smijeniti Soptu: 'Pustite nas da dođemo do kraja istrage'

Zagreb: Održana 19. sjednica Vlade RH
Foto: Zeljko Hladika/PIXSELL
1/3
10.10.2024.
u 11:13

Ministar Butković odgovorio je danas i na pitanja o kvaru na pruzi kod Karlovca. Naime, pet vagona cisterni teretnog vlaka iskočilo je iz tračnica na ulazu u željeznički kolodvor Karlovac u srijedu kasno navečer

Hoće li smijeniti Davida Soptu, predsjednika Uprave Jadrolinije, potvrde li se navodi iz izvješća u kojem je on odgovoran za tragediju na brodu Lastovo u kojoj su poginula tri pomorca ovog ljeta, pitali su novinari ovog četvrtka ministra mora, prometa i infrastrukture Olega Butkovića.

- Kad budem imao potpisanu istragu, sigurno ću poduzeti korake koje sam dužan poduzeti. Ako postoji bilo čija odgovornost za ovu nesreću, poduzet ću odgovarajuće korake u tom trenutku. Pustite nas da dođemo do kraja pa ćemo onda razgovarati - poručio je, nakon što je objavljen nacrt završnog izvješća koji se proteže na 36 stranica, a u kojem se predlaže pokretanje prekršajnog postupka protiv Sopte jer nije uspostavio sustav upravljanja sigurnošću. U izvješću njega navode isključivo njega kao odgovornog za cjelokupno održavanje broda, te odbacuju odgovornost pomoraca koji su nastradali.

Ministar Butković odgovorio je danas i na pitanja o kvaru na pruzi kod Karlovca. Naime, pet vagona cisterni teretnog vlaka iskočilo je iz tračnica na ulazu u željeznički kolodvor Karlovac u srijedu kasno navečer, ozlijeđenih osoba nema te nema istjecanja sadržaja iz vagona, priopćili su iz HŽ Infrastrukture. 

POVEZANI ČLANCI:

- Došlo je do nezgode teretnog vlaka koji je privatne tvrtke. Po prvim informacijama došlo je do tehničkog kvara, tamo su sve službe. Ima i određenih oštećenja na pruzi pa bi to trebali sanirati - poručio je, odbacujući odgovornost oko stanja željeznica.

- Ulažemo oko 2 milijarde eura u željeznicu. Pokrenuli smo investicijski ciklus gdje se regionalne pruge obnavljaju. Ne možemo to obnoviti preko noći, ali je ona krenula. Velika je mreža, velika su to ulaganja tako da će taj ciklus potrajati - dodao je. 

>> FOTO Opet pala rampa, ovoga puta na trajektu Supetar: 'Imamo poteškoća s hidrauličkim sustavom'

Zagreb: Održana 19. sjednica Vlade RH
1/6

Komentara 2

PO
Poganec
12:52 10.10.2024.

Stvarna slika naseg drustva tj,ministra

Avatar mr.sc.Vaso
mr.sc.Vaso
12:03 10.10.2024.

Što kaže Plenković, oće li smijeniti Soptinog šefa?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije