najava obitelji

Č. Jovanović zbog izjave da je RS genocidna tvorevina pred tužbom

Čedomir Jovanocić
VL
31.01.2012.
u 14:38

Nedeljko Mitrović izjavio je da će tužbu podnijeti mjerodavnom sudu u Beogradu jer je Jovanović svojom izjavom uvrijedio sve srpske žrtve iz Drugoga svjetskog i Obrambeno-otadžbinskog rata

Udruženje obitelji zarobljenih, poginulih boraca i nestalih civila Republike Srpske podnijet će tužbu protiv predsjednika Liberalno-demokratske partije Čedomira Jovanovića zbog izjave da je Republika Srpska genocidna tvorevina, javila je Radiotelevizija RS, a prenose mediji u Srbiji.

Predsjednik ove udruge Nedeljko Mitrović izjavio je da će tužbu podnijeti mjerodavnom sudu u Beogradu jer Jovanović je svojom izjavom uvrijedio sve srpske žrtve iz Drugoga svjetskog i Obrambeno-otadžbinskog rata. Pozvao je i Narodnu skupštinu Srbije da se javno ogradi i osudi ovu Jovanovićevu izjavu koja vrijeđa srpski narod na prostoru Republike Srpske, a LDP je parlamentarna stranka u Srbiji.

Naravno, Mitrović je podsjetio da je na prostoru RS, ali i na mnogim drugim mjestima tijekom Drugoga svjetskog rata i rata u BiH 90-ih godina počinjen strašan progon i genocid nad srpskim narodom, počev od Jasenovca, Jadovnog, Drakulića, Sijekovca, Broda, Kupresa, Sarajeva i Ozrena.

Ured Milorada Dodika već je ranije ocijenio da Jovanović "neistinama o Republici Srpskoj i njenu nastanku pokušava pridobiti svoje birače ili mentore".

Komentara 38

OB
-obrisani-
17:20 01.02.2012.

z klain ceca je moja riba.....

Avatar ante78
ante78
21:03 31.01.2012.

Pozdrav sa čitulje!

OB
-obrisani-
11:19 01.02.2012.

Ispravak Mile je imao samo 2 poslanika SNSD-a u skupstini RS-a a postao je premijer

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije