Ceh ugostitelja Hrvatske obrtničke komore pozdravio je pravodobnu najavu donošenja i izmjena epidemioloških mjera budući da takvo postupanje poduzetnicima daje vremena da se pripreme na nove odredbe. Najava novih mjera daje, napominju u Cehu, mogućnost i dostave konstruktivnih prijedloga za nužnim izmjenama.
Ceh smatra da je nužno omogućiti rad caffe barova u zatvorenom dijelu.
- Caffe barovi, jednako kao i restorani, mogu i moraju ispoštovati sve propisane epidemiološke mjere i time svoje objekte učiniti sigurnima za goste. Odredba koja jednom tipu objekta dozvoljava rad u zatvorenom objektu, a drugom ne, je diskriminatorna i stoga se traži izjednačavanje rada svih ugostiteljskih objekta na isti način - ističu u Cehu ugostitelja HOK-a i ukazuju na činjenicu da prema pozitivnim zakonima koji reguliraju ugostiteljsku struku i caffe barovi mogu usluživati slastice, čime bi im prema Odluci Stožera trebao biti dozvoljen rad u zatvorenom dijelu.
Odluka Stožera sadrži odredbe koje i dalje ograničavaju rad dijelu ugostiteljskog sektora i primjenjivat će se u mjesecu srpnju, pa s obzirom da je početak mjeseca, a još uvijek nije definiran nastavak mjera za ugostitelje kojima je ograničen rad, Ceh ugostitelja HOK-a traži da im to bude omogućeno pod istim uvjetima kao što je bio slučaj do sada. Ceh ugostitelja i turističkih djelatnika HOK-a zatražio je žurno održavanje sastanka i uključivanje u pregovore o novim mjerama u nadolazećem razdoblju.
Ja bi sve otvorio uz provjeru da su radnici 100% procijepljeni i da gosti imaju covid putivnicu.