Vremenska prognoza

Crna prognoza za cijelu Hrvatsku: Vakula najavio oluje, tuču...

Kiša u Zagrebu
Foto: Luka Stanzl/Pixsell
22.05.2018.
u 10:31

Kiša s grmljavinom neće pogoditi samo glavni grad već i ostatak Hrvatske

Dok su se zagrebački maturanti nadali lijepom i sunčanom danu kako bi neometano proslavili norijadu, oblaci koji su se nadvili nad Zagrebom pomutili su im planove.

No, kiša s grmljavinom neće pogoditi samo glavni grad već i ostatak Hrvatske, a o grmljavinskom nevremenu oglasio se i Meteoalarm.

Kako najavljuje meteorolog Zoran Vakula u vremenskoj prognozi za HRT, razdoblje promjenjivog vremena u Hrvatskoj i okolici nastavlja se do petka.

U Slavoniji, Baranji i Srijemu prijepodne će biti još većinom suho i barem djelomice sunčano, a poslijepodne česta kiša i grmljavina. Moguća su i olujna nevremena s tučom. Najniža temperatura od 11 do 14 °C, a najviša uglavnom 25 ili 26 °C.

U središnjoj Hrvatskoj malo manje toplo poslijepodne, već od jutra uz više oblaka, a i kiša će biti i češća i obilnija nego na istoku. Ponegdje će padati već u kasno prijepodne, osobito u Karlovačkoj županiji i Sisačko-moslavačkoj.

Grmljavine i kiše će biti i na srednjem Jadranu te u unutrašnjosti Dalmacije, a nestabilno vrijeme očekuje se i na krajnjem jugu zemlje.

I u nastavku tjedna bit će relativno toplo, osobito od petka, do kada će se u kopnenom području zadržati promjenljivo uz povremenu kišu, ponegdje čak i obilnije pljuskove praćene grmljavinom, osobito u južnijim kopnenim krajevima te na Jadranu, gdje su izraženije nestabilnosti, pa i olujna nevremena, još vjerojatnija nego na kopnu, posebice u srijedu. Već u četvrtak bit će ih zamjetno manje, a u pretežno sunčani petak vjerojatno će i sasvim izostati, najavljuje Vakula.

Kiša u Zagrebu
1/10

Komentara 31

NE
neboiznadzagreba
13:05 22.05.2018.

Da s ovakvim vrištećim i plašećim naslovima pišete o stanju u zemlji, možda bi imalo smisla, ovako ispada- bojte se nečega na što ne možete utjecati, previdite ono na što možete.

Avatar tituš
tituš
12:03 22.05.2018.

Vakula je reko!

Avatar Django
Django
18:01 22.05.2018.

Dva čovjeka pred kojima drhti Hrvatska. Pupovca i Vakula.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije