BRZINA Za samo 12 sati – od 1.40 sati do 13 sati u subotu četiri teške nesreće u Sesvetama, Splitu, Buzetu i Vinkovcima

Crna subota: Šestero ljudi poginulo u nesrećama na motociklima

09.05.2009.
u 08:09

ZAGREB, SPLIT, BUZET, VINKOVCI – Šestero na motociklima poginulo je u subotnjem nizu prometnih nesreća diljem Hrvatske. Počelo je u 1.40 sati s nesrećom u Belovaru u Sesvetama gdje su poginula dvojica tek punoljetnih mladića, Miroslav Blašković (21) i Renato Šantek (18).

Jurili su na neregistriranoj yamahi yzf županijskom cestom, a dolaskom do oštrog desnog zavoja sletjeli su s ceste, u odvodni kanal te udarili u betonski most koji ga premošćuje, pa u prometni znak. Kacige ih nisu spasile i obojica su na mjestu ostala mrtva.

Bez kacige
Ni četiri i pol sata poslije, desetak minuta prije 6 sati, u Dujmovači pokraj Splita, vozeći se na motoru poginuli su 20-godišnja J. A. iz Solina i 22-godišnji T. F. iz Sućurja na Hvaru. Mladić je starom Solinskom cestom, od Splita prema Solinu vozio piaggio od 250 kubika te najvjerojatnije udario u svjetlosni stup.

Od silna udarca motor je odbačen gotovo 200 metara. Nisu nosili zaštitne kacige. Oko podneva na cesti Buzet – Ponte Porton u blizini Istarskih toplica poginuo je talijanski motociklist. Motociklist je pao s motora te glavom udario u lijevu stranu kabine Konzumova kamiona koji mu je išao u susret.

Teretnim je vozilom upravljao vozač K. R. iz Poreča koji nam je kazao da je motociklist vozio u koloni iz Buzeta s još petero talijanskih motociklista. U jednom se trenutku činilo kao da ih želi zaobići, zaljuljao se, pao i pritom udario glavom u kamion. Najvjerojatnije mu se blokirao stražnji kotač motora. Odredište im je bio Umag, gdje se odražava susret nekoliko tisuća bikera.

Povećao brzinu
Motociklist Mladen J. (24) iz Vinkovaca poginuo je danas popodne u naletu na stražnji dio teretnjaka. Upravljao je neregistriranim motociklom honda sa zaštitnom kacigom na glavi, Šokačkom ulicom u naselju Slaviji i u ravnom dijelu ulice povećao je brzinu, ali je teretno vozilo mercedes zbog skretanja u sporednu ulicu smanjilo brzinu. To nije na vrijeme uočio pa se svom brzinom zabio u tovarni dio teretnog vozila. Mladen J. umro je na putu do bolnice.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije