luskuzni automobil

Da, Bartuličin Ferrari može se unajmiti. Evo koliko morate platiti ako se želite u njemu voziti cijeli dan

Bartulica i Ferrari
Kruno Galjar
10.06.2024.
u 20:22

Nakon što je kandidat Domovinskog pokreta Stephen Nikola Bartulica u izborni stožer stranke u izbornoj noći stigao u luksuznom Ferrariju, nametnulo se pitanje: Može li se u Hrvatskoj unajmiti takva jurilica i koliko košta njezin najam?

Stephen Nikola Bartulica u nedjelju je u izborni stožer Domovinskog pokreta došao je u Ferrariju 296 GTS. Prethodnih dana Bartulica je bio u fokusu medija jer se otkrilo kako ima velike kredite čija je rata tek malo manja od mjesečnih prihoda koje ostvaruju žena i on. Na pitanje od čega živi, 54-godišnjak je u nekom trenutku odgovorio kako mu pomaže majka.

Osim toga, mediji su skrenuli pozornost kako vozi skupi Audi Q5 koji se ne spominje u njegovoj imovinskoj kartici. Odgovorio je kako je to auto unajmljen za potrebe kampanje Domovinskog pokreta. A onda je u izborni stožer u izbornoj noći stigao u – Ferrariju. Čiji je Ferrari, za sada nije poznato.

Bartulica i Ferrari
1/9

Naravno, dok se ne otkrije je li Bartulica Ferrari unajmio, ili mu ga je unajmila stranka, ili ga je gratis dovezao prijatelj ili politički simpatizer, nametnulo se pitanje: Može li se takvo vozilo unajmiti i koliko uopće stoji najam takvog vozila? Forbes je saznao da svi kojima treba luskuzni automobil za posebne prigode – mogu unajmiti vozilo.

Jedna od tvrtki koje se bave najmom luksuznih automobila na tržištu nastupa pod brendom Classe. Direktor tvrtke David Pešut za Forbes Hrvatska pojašnjava kako se radi o vrlo oscilirajućem poslu koji radi prvenstveno iz ljubavi prema automobilima. Automobile nudi u Zagrebu i Opatiji, a 90 posto klijenata su mu domaći ljudi. Nekad su to poduzetnici, nekad sportaši, a motivi su različiti – vjenčanje, bolje prezentiranje…

VEZANI ČLANCI:

Najtraženija marka u njegovom slučaju je Porsche jer je u javnosti ipak manje uočljiv od nekih ekskluzivnijih automobila. Ferrari njemu kao iznajmljivaču nije toliko zahvalan, jer je jako skup za održavanje. Model poput onoga u kojem se vozio Bartulica nema, no kaže da im uskoro dolazi Ferrari F8 Tributo vrijedan 450 tisuća eura. On košta tisuću eura dnevno, no treba imati na umu da je minimalni najam tri dana, a da se svaki prijeđeni kilometar plaća četiri eura. Osim toga, prilikom najma potrebno je uplatiti depozit u visini 8 tisuća eura.

Sličnu priču ima i Ivan Zagoršak iz Luxe Renta. I među njegovim klijentima ima starih i mladih, sportaša, poduzetnika, mladenaca… a oko 80 posto je domaćih. Polovica njegovih klijenata koristi kratkoročni najam, a polovica dugoročni. Najviše interesa ima za Porsche 911, a uvjeti najma su slični kao i kod konkurencije – za spomenuti Porsche, to su obvezna tri dana najma, 850 eura po danu i tri eura po kilometru. Polog je 5 tisuća eura. Ferrari trenutno nema u ponudi.

Komentara 5

MA
marcellus
21:31 10.06.2024.

Iz teksta proizlazi da se taj i takav Ferrari u Hrvatskoj ne može unajmiti, a naslov kaže nešto drugo? "Bartulični Ferrari", da je došao tramvajem od dva milijuna eura bi li to bio "bartuličin tramvaj"? Ferrari nečiji jest, možda od čovjeka koji mu je sudužnik za kredit, tko zna.

Avatar 3P Petrov-Pavliček-Pupovac
3P Petrov-Pavliček-Pupovac
07:15 11.06.2024.

Nije Bartulica kriv što u Zagrebu tramvaji i autobusi uglavnom ne voze.

VO
Vorg
22:28 10.06.2024.

Stiven je trebo doći sa konjima i kočiom

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije