ISPITIVALI JE O SREBRENICI, OLUJI...

Dačić otkrio zašto je Severina zadržana na granici, priznao i spornu praksu srpske policije

Zagreb: Severina dala podršku na prosvjedu "Dosta!" u znak solidarnosti za prekid trudnoće
Foto: Marko Lukunic/PIXSELL
1/7
26.08.2024.
u 11:27

Oko 23 sata policija je pustila Severinu, koja je odlučila vratiti se kući u Hrvatsku i navodno je poručila kako u Srbiju ne želi dok tamo vlada nedemokratski režim

Mediji u Srbiji jučer kasno navečer izvijestili su kako je pjevačica Severina Vučković zadržana na graničnom prijelazu u Srbiji. Prema pisanju Blica, bila je riječ o ''redovnoj proceduri srbijanske policije za sve što državni organi ocjenjuju upitnima''. Severini je navodno nakon razgovora s državnim tijelima bio dopušten ulazak u Srbiju, no ona se na vlastitu inicijativu vratila u Hrvatsku. Severina je jučer putovala u Srbiju jer je imala zakazan nastup na jednoj privatnoj zabavi, na koju na kraju nije stigla. Kako je izgledalo zadržavanje naše pjevačice na graničnom prijelazu, opisao nam je izvor blizak glazbenici. 

Doznajemo da je pjevačica na granicu došla oko 19:45 i dok su službenici pregledavali njezine dokumente, pitali su je i kada je posljednji put bila u Srbiji. Nakon toga zamolili su Severinu da sa svojim vozilom stane sa strane. – Uzeli su joj dokumente i nakon toga satima je čekala u autu, kad joj je granični policajac rekao da dolazi inspektor iz republičkog MUP-a. Došla su dva inspektora te s carinikom pretresla auto. Nisu našli ništa sumnjivo te su je pozvali na razgovor u zgradu policije – ispričao nam je izvor. Pjevačica je, dodaje izvor, u tom trenutku pretpostavila kako zaustavljanje ima veze s predsjednikom Vučićem.

28, May, 2024, Belgrade - The pre-election meeting of the coalition of parties gathered around SNS on the "Aleksandar Vucic - Belgrade tomorrow" electoral list was held in the Ranko Zeravica Sports Hall. Ivica Dacic, Aleksandar Vucic. Photo: Milos Tesic/ATAImages 28, maj, 2024, Beograd - U Hali sportova Ranko Zeravica odrzan je predizborni skup koalicije stranaka okupljenih oko SNS na izbornoj listi "Aleksandar Vucic - Beograd sutra". Photo: Milos Tesic/ATAImages Photo: Milos Tesic/ATAImages/PIXSELL
Foto: Milos Tesic

– Ispitivali su je svašta, pa tako i o njezinim izjavama o Srebrenici, na što im je ona rekla da su to povijesne činjenice. Pitali su je što misli o Oluji, na što je Severina mlade policajce upitala znaju li kako je rat počeo, a oni su joj odgovorili da ga je započeo Tuđman. U tim razgovorima se spomenuo i Jasenovac, a na kraju su je ispitivali i o litiju u Srbiji i prosvjedima koji su zbog toga održani – govori nam izvor. Oko 23 sata policija je pustila Severinu, koja je odlučila vratiti se kući u Hrvatsku i navodno je poručila kako u Srbiju ne želi dok tamo vlada nedemokratski režim. 

Srbijanski ministar unutarnjih poslova Ivica Dačić danas je dao službenu izjavu u kojoj se dotaknuo i ovog slučaja. Potvrdio je da je granična policija zadržala hrvatsku pjevačicu na osnovi popisa o "verbalnim deliktima". – Severina nije ni privedena ni uhićena, niti joj je odbijen ulazak u Srbiju, ali je zadržana zbog kontrole – rekao je Dačić za srpski Kurir. On je najavio da će zatražiti "ukidanje popisa, kada su verbalni delikti u pitanju".

VEZANI ČLANCI:

FOTO Znate li da kroz Hrvatsku protječe najhladnija rijeka na svijetu, evo o kojoj je riječ

Zagreb: Severina dala podršku na prosvjedu "Dosta!" u znak solidarnosti za prekid trudnoće
1/14
Ključne riječi

Komentara 11

VI
virinvanizaćoška
13:04 26.08.2024.

Kako će se sad udati?

Avatar Spalathos
Spalathos
14:03 26.08.2024.

Nebitan događaj.

CH
chemica
13:10 26.08.2024.

Kad kao najveća sirotinja, nekakav rumunjski vozač kamiona, svojom voljom ulaziš u zemlju kojoj je na čelu učenik vojvode fefelja. A ova do sada zaradila milijune...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije