BANSKI DVORI

Davor Filipović: Za jesen pripremamo veliki paket mjera pomoći građanima i gospodarstvu

Ministar Filipovi? dao izjavu nakon održane 134. sjednice Vlade
Patrik Macek/PIXSELL
25.07.2022.
u 11:22

Brojni su izazovi ispred nas i nitko ne zna što nas čeka, ali svi trebaju biti sigurni da će Vlada raditi sve da se zaštititi standard hrvatskih građana i gospodarstva, kaže ministar Filipović

Vlada je jutros održala telefonsku sjednicu na kojoj je donijela odluku o novim cijenama goriva, a u povodu toga u Banskim dvorima konferenciju za medije održao je ministar gospodarstva i održivog razvoja Davor Filipović.

– Bez mjera Vlade dizel bi sutra bio 15,24 kune, benzin 13,96 kune, a plavi dizel 10,15 kuna. Odlučili smo promptno reagirati u cilju zaštite građana i gospodarstva – rekao je ministar Filipović. 

 

– Brojni su izazovi ispred nas i nitko ne zna što nas čeka, ali svi trebaju biti sigurni da će Vlada raditi sve da se zaštititi standard hrvatskih građana i gospodarstva – rekao je. 

Na pitanje hoće li na sutrašnje vijeće EU Hrvatska doći sa svojim prijedlozima mjera štednje energije, ministar kaže da će aktivno sudjelovati u raspravi. 

– Nadam se da ćemo doći do kompromisa. I do sada je bilo različitih mišljenja, no zato smo tamo kako bismo razgovarali i kako bi se postiglo kompromisno rješenje – rekao je. 

Najavio je i kako Vlada za jesen priprema veliki paket mjera pomoći građanima i poduzetnicima. 

– Vjerujemo da će taj paket biti nešto što će pomoći našim sugrađanima da se ublaži ovaj udar. Učinit ćemo sve, ali baš sve da to bude tako – rekao je.  

Ministar je upitan hoće li Vlada ograničiti cijene hrane, na što je odgovorio kako su sve opcije na stolu. 

Ključne riječi

Komentara 34

ST
stefj
11:50 25.07.2022.

Ne vidim što tu puno vlada može napraviti. Cijene energenata u Europi su visoke, inflacija dostiže nivo koji je trebala polako doseći da nije bilo pandemije... Plaćamo cijenu zelenih, plaćamo cijenu lockdowna, a EU još k tome plaća cijenu loših strateških odluka, te ju napad na Ukrajinu pogađa više nego ikog drugog na svijetu... Vlada tu nema nekog utjecaja, a da nije napravljen LNG situacija bi bila i još puno gora... Kod nas je puno toga već sada socijalna kategorija, te se nema što snižavati. Struja i plin za građane su socijala, cijene su ispod tržišnih. Porezi na plin i struju su već sada vrlo niski, jedino je gorivo značajno opterećeno... No iz goriva se vraćaju krediti za ceste, iz goriva se isplaćuje plaća zaposlenima u cestoma, a njih je najviše po km u EU... Kada dođe jesen, pa Ribić opet krene u juriš s ucjenama djecom, opet će se dati samo njima, kao i u svakoj krizi, sve će otići za uhljebe, za gospodarstvo i obične građane neće puno ostati...

Avatar Poznam, sredim !
Poznam, sredim !
11:46 25.07.2022.

Ma nemojte ! Pa vi ste stvarno supermeni kad ste svojom velemudroscu uspjeli sniziti cijene goriva nako sto od 08. lipnja (mjesec i pol dana !) cijena sirove nafte KONSTANTNO pada i sad je na cca 95,8 USD a bila je preko 120.. ? Za kog vi nas drzite..? Za maloumne. ?

AB
abfotokeramika
12:35 25.07.2022.

Što bi reko filipović, cijev je štanga kroz koju je provučena rupa.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije