PUCNJAVA U GIMNAZIJI

Detalji tragedije u BiH: Domar ubio direktora škole, profesoricu i tajnicu pa pokušao sebe. Poznat i motiv?

Sanski Most: Domar škole ubio tri osobe te pokušao presuditi i sebi
Foto: Zlatko Cekic/PIXSELL
1/4
21.08.2024.
u 12:04

Među poginulima su direktor gimnazije Nijaz Halilović, profesorica engleskog jezika Gordana Nidžan i tajnica Nisveta Kljunić.

U velikoj tragediji koja se rano jutros dogodila u gimnaziji u Sanskom Mostu u Bosni i Hercegovini pomoćni radnik Mehmed Vukalić pucao je i ubio troje zaposlenika škole.  Prema izjavama očevidaca, Vukalić je ušao u školu naoružan automatskom puškom i ciljano tražio određene osobe. Među poginulima su direktor gimnazije Nijaz Halilović, profesorica engleskog jezika Gordana Nidžan i tajnica Nisveta Kljunić.

Iz policije je potvrđeno da su tri radnika škole ubijena, a osumnjičeni je nakon napada pokušao izvršiti samoubojstvo pucajući sebi u prsa. U teškom stanju prevezen je u bolnicu u Banjoj Luci.

Kako navode Nezavisne novine, motiv za ovaj tragičan čin navodno su nesuglasice koje su postojale zbog toga što su žrtve bile članovi komisije koja je suspendirala Vukalića. U tijeku je očevid, a školu su okružile policijske snage. Na mjestu tragedije bio prisutan veliki broj profesora, koji su u stanju šoka jer su mnogi od njih svjedočili ovom krvavom zločinu. U trenutku kada je malo poslije 10 sati počinjeno trostruko ubojstvo, u školi su bili u tijeku i popravni ispiti, no nema potvrde je li i koliko učenika bilo u zgradi.

Glasnogovornik MUP-a kazao je za Dnevni Avaz da se pucnjava dogodila u 10:15 te da je napadač pucao iz automatskog oružja i ubio tri zaposlenika škole. “Nakon toga najvjerojatnije je pokušao sam sebi presuditi i zadobio je teške tjelesne ozljede. Prebačen je u bolnicu u Banjoj Luci. Policija je na mjestu događaja”, kazao je glasnogovornik Avazu.

VEZANI ČLANCI: 

>>> FOTO Nitko ne zna kako su nastale: Misteriozne kamene kugle velika su atrakcija u BiH

Sanski Most: Domar škole ubio tri osobe te pokušao presuditi i sebi
1/24
Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije