POKUŠAO UPUCATI I SEBE

Horor u BiH: Ušetao u srednju školu i počeo pucati iz automatske puške, ubio troje kolega

Banja Luka: Policija izvršila deložaciju restorana “Balkon“
Foto: Dejan Rakita
1/5
21.08.2024.
u 11:29

Pema izjavama očevidaca, pomoćni radnik ušao je naoružan u objekt gimnazije, gdje je ciljano tražio određene osobe

  • U pucnjavi u srednjoj školu u BiH ubijene tri osobe 
  • Napadač pokušao samoubojstvo
  • Počinitelj bio pomoćni radnik škole

Pratite tijek događaja: 

12:30 - Počinitelj trostrukog ubojstva koje se u srijedu dogodilo u školi u Sanskom Mostu na sjeverozapadu Bosne je domar škole, a njegove su žrtve zaposlenici s kojima je navodno od ranije bio u sukobu, izvijestili su lokalni mediji i policija. Policija je potvrdila samo da su tri osobe ubijene u krugu gimnazije, no mediji navode kako je ubojica Memhed Vukalić dok su njegove žrtve ravnatelj gimnazije Nijaz Halilović, profesorica engleskog jezika Gordana Nidžan i tajnica škole Nisveta Kljunić.

"Mi možemo potvrditi samo da je ubojica bio zaposlenik škole kao i žrtve", kazao je glasnogovornik MUP-a Unsko-sanske županije Adnan Beganović. Nakon što je iz automatske puške ubio svoje kolege iz škole, počinitelj je pokušao samoubojstvo a policija ga je zatekla u teškom stanju pa je prevezen u bolnicu u Banjoj Luci. U trenutku kada je nešto iza 10 sati počinjeno trostruko ubojstvo u školi su bili u tijeku i popravni ispiti, no nema potvrde je li i koliko učenika bilo u zgradi.

Očevici su za portal banjolučkih "Nezavisnih novina" rekli kako je ubojica ciljano tražio ravnatelja te profesoricu i tajnicu. Pretpostavljaju kako su motiv ovoga zločina bili raniji sukobi u školskom kolektivu. Troje ubijenih navodno su bili članovi povjerenstva koje je ubojici ranije izreklo stegovnu mjeru suspenzije zbog povrede radnih dužnosti.  Sve policijske snage u Sanskom Mostu osiguravaju poprište zločina, a u tijeku je istraga čiji je cilj utvrditi sve okolnosti.


11:30  – U tragičnom incidentu koji se danas dogodio u srednjoj školi u Sanskom Mostu u Bosni i Hercegovini tri osobe su poginule, a nekoliko je ozlijeđeno. Napadač je ušetao u srednju školu i počeo pucati, a nakon krvavog zločina pokušao je počiniti samoubojstvo pucajući sebi u glavu.

Prema prvim informacijama, među poginulima su direktor škole, tajnica i profesorica engleskog jezika. Policajci su uspjeli svladati napadača koji je prevezen u Hitni centar Banja Luka.

– Pucnjava se dogodila u 10:15 sati. Nepoznata muška osoba upotrijebila je vatreno automatsko oružje za ubijanje troje zaposlenika škole. Nakon toga je najvjerojatnije pokušao počiniti samoubojstvo i zadobio teške tjelesne povrede. Prevezen je u Hitni centar Banja Luka. Policija je na licu mjesta – izjavio je policajac Adnan Beganović za Dnevni Avaz.

Policija je potvrdila da je počinitelj bio pomoćni radnik srednje škole te da je, prema izjavama očevidaca, naoružan ušao u objekt gimnazije gdje je ciljano tražio određene osobe, pišu Nezavisne novine. 

Policija i hitne službe su na terenu i rade na rasvjetljavanju svih okolnosti ovog tragičnog događaja.

VEZANI ČLANCI: 

>>> FOTO Nitko ne zna kako su nastale: Misteriozne kamene kugle velika su atrakcija u BiH

Banja Luka: Policija izvršila deložaciju restorana “Balkon“
1/24
Ključne riječi

Komentara 5

Avatar Marko
Marko
14:07 21.08.2024.

Sad ga dobro izliječiti da može na suđenje.A nakon operacije ima pravo na toplice u Banji Vrućici..

PO
poluprovokator
12:15 21.08.2024.

Bar nije djecu.

Avatar krcedolac
krcedolac
11:55 21.08.2024.

Dobra petrolejka dušu dala za rasvjetljavanje uzroka zločina.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije