"LEGLO" USPJEŠNIH APLIKACIJA

Devet timova u "utrci" za bespovratnih 70.000 eura

Devet timova u "utrci" za bespovratnih 70.000 eura
Foto: Davor Javorović/PIXSELL
09.12.2013.
u 12:07

Microsoft Hrvatska prvi puta u osječkom Poduzetničkom inkubatoru BIOS organizira Mobile App Acceleration Kamp. U njemu sudjeluje devet izabranih timova s područja Hrvatske, Slovenije i Bosne i Hercegovine.

Osječki Poduzetnički inkubator BIOS domaćin je Mobile App Acceleration Kampa u organizaciji Microsoft Hrvatske. Najboljih devet timova s područja Hrvatske, Slovenije i Bosne i Hercegovine koji su prošli evaluaciju uz pomoć mentora će tijekom dva dana pripremati projekte i kandidirati ih za bespovratna sredstva u iznos od 70.000, 50.000 te 20.000 eura.

- Cijela priča nam je jako zanimljiva jer do kraja ove godine BIOS postaje Microsoft Innovation Centar. Osijek je prvi puta domaćin ovome kampu - kaže Jean - Pierre Maričić, direktor osječkog BIOS-a.

Pomoć talentiranima

Mobile App Acceleration Kamp je inicijativa osmišljena kako bi pomogla talentiranim timovima razviti uspješnu mobilnu aplikaciju ili igru kroz App Campus program. Polaznici u Kampu dobivaju tehničku, poslovnu i financijsku potporu uz pomoć koje će izgraditi aplikaciju za Windows Phone Store.

- Posljednjih godina ovi su kampovi jako zanimljivi IT stručnjacima jer su to mjesta gdje se njihove ideje pretvaraju projekte. Sličan model primjenila je i udruga Osijek Software City, ali oni nemaju toliko značajna financijska sredstva - dodaje Maričić.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije