Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
imovina

DIP protiv blokiranja HDZ-ova računa koji je otvoren za izbore

'unutrasnja...zagreb...26.11.2003. trg zrtava fasizma 4, zgrada hdz foto: goran stanzl'
'goran stanzl'
Autori: vk/VLM, mš/VLM, ipš/VLM
27.10.2011.
u 23:30

Zgrada središnjice na Trgu žrtava fašizma bit će blokirana zbog osiguranja namirenja štete.

Državno izborno povjerenstvo ističe da bi USKOK u sklopu osiguranja sredstava za odštetu države u kaznenom postupku protiv HDZ-a trebao voditi računa o posebnom računu koji su stranke dužne otvoriti za financiranje predizborne promidžbe. DIP, dakle, smatra da bi USKOK trebao imati na umu da se očekuje predizborna kampanja i da stoga ne bi trebao blokirati račun HDZ-a kako bi mu se omogućilo da ravnopravno sudjeluje u predizbornoj kampanji.

Na sličan način razmišljaju i u USKOK-u te najavljuju da će se namirenje štete, koja se procjenjuje na 32 milijuna kuna, osigurati stavljanjem pod hipoteku nekretnina. Govori se o zgradi središnjice, ali mogući su i drugi objekti.

A zgrada središnjice HDZ-a u Zagrebu još uvijek nije upisana u zemljišnim knjigama na tu stranku iako ju je kupila prije 20-ak godina. No, to neće ništa smetati mjerodavnim tijelima da zabrane raspolaganje HDZ-u tom zgradom u strogom centru Zagreba.

Naime, vlasništvo se može utvrditi i praćenjem pravnog puta kako je stečeno, pa tako i kupoprodajnim ugovorom, primjerice.

Osim zgrade na Trgu žrtava fašizma, koja se još uvijek u zemljišnim knjigama vodi na Grad Zagreb, HDZ u vlasništvu ima zgradu i u Gundulićevoj ulici u Zagrebu gdje je sjedište gradskog ogranka, a u zemljišnim se knjigama i na toj nekretnini Grad Zagreb vodi kao vlasnik.

Komentara 198

Avatar Relaksacijaa
Relaksacijaa
09:55 28.10.2011.

Za 20 godina vlasti HDZ je popljačkao što se dalo Ako pogledamo samo imovinu Čobankovića ( ne mogu o svima ),prije Ministarskog mandata i sada ,,,onda su sve rijeći suvišne, i svaki komentar je višak. a Svi HDZovci su uu tome vrlo vrlo slićni

SP
splitskaljeta
09:55 28.10.2011.

HDZ treba dati ostavku jer nije sposoban osigurati normalan život narodu.

VE
velikazmija
09:50 28.10.2011.

dorianxyx---jeli ti primaš dinare i pare ovde su lipe i kune --i uskoro euri--

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije