Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NAKON 34 DANA

Djeca koja su preživjela sama u džungli nakon pada zrakoplova otpuštena iz bolnice

Children from a Cessna 206 plane that crashed in thick jungle play in a recovery center after being discharged from the Military Hospital in Bogota
Foto: COLOMBIAN INSTITUTE OF FAMILY WE
1/3
15.07.2023.
u 07:55

Braća i sestre ostat će pod skrbništvom instituta zbog "složene obiteljske situacije"

Četvero kolumbijske domorodačke djece koja su preživjela pad zrakoplova u amazonskoj regiji i više od pet tjedana u džungli otpuštena su iz bolnice nakon 34 dana boravka, priopćila je u petak vlada. 

Djeca u dobi od jedne do 13 godina preživjela su nesreću 1. svibnja u kojoj su poginuli njihova majka i još dvije odrasle osobe, a pronađena su prošlog mjeseca. Spašeni su zahvaljujući hrabrosti najstarije sestre te napora službenika u potrazi.

"Oporavili su veličinu i težinu, stvarno su jako dobro", rekla je novinarima Astrid Caceres, ravnateljica državnog instituta za skrb o djeci. "Počinje druga faza brige i zaštite."

Braća i sestre ostat će pod skrbništvom instituta zbog "složene obiteljske situacije", rekla je, a konačni dogovori o skrbništvu nad njima bit će odlučeni za šest mjeseci. "Ulazimo u prijelaznu fazu za zaštitu djece", dodao je Caceres.

I otac dvoje najmlađe djece i majčina obitelj rekli su medijima da žele skrbništvo.

VIDEO Svi su gledali u hrabru Petru Peran iz Grebaštice kada je s konjima dojahala iz požara

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije