Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 75
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'Osjećamo se teško'

Djelatnici Hitne pomoći u šoku zbog novog napada: 'Zar mora netko smrtno stradati da bi nas se zaštitilo'

Hitna pomoć
Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL/Ilustracija
1/6
31.03.2024.
u 20:41

Prekršajni sud odredio je petodnevno zadržavanje u bjelovarskom zatvoru 42-godišnjaku, osumnjičenom da je prošlog petka u Novom Glogu napao trojicu muškaraca, među kojima i 61-godišnjeg vozača hitne medicinske pomoći.

Policijska uprava koprivničko-križevačka izvijestila je nakon provedenog kriminalističkog istraživanja kako sumnja da je pijani 42-godišnjak, prošlog petka oko 15,40 sati, verbalno i fizički napao 27-godišnjaka i 48-godišnjaka, nanijevši mlađem muškarcu lakše ozljede. Potom je, navodi policija, nasrnuo ispred ugostiteljskog objekta i na 61-godišnjeg vozača hitne medicinske pomoći te ga lakše ozlijedio.

"Kada su došli tamo, shvatili su da se radi o tučnjavi, zbog čega je potom tek tada kontaktirana policija. Tijekom intervencije koju su pružali naš liječnik i zdravstveni tehničar i sam vozač je napadnut od jednog od sudionika u toj tučnjavi. Ta osoba je prvo udarila naše vozilo, a potom i našeg vozača, kaže Zlatica Kučko-Gudelj, ravnateljica Zavoda za Hitnu medicinu Koprivničko-križevačke županije, za HRT

Uz to, sumnja se da je 42-godišnjak, nakon narušavanja javnog reda i mira, upravljao osobnim automobilom kojim je udario u metalni stup i ogradu ugostiteljskog objekta, oštetivši vlasnicu za nekoliko tisuća eura.

VEZANI ČLANCI: 

"Osjećamo se teško. Svima nama prolaze kroz glavu te situacije u kojima smo se našli nebrojeno puta tako da teško to sve zajedno proživljavamo, kaže Željko Poljak, voditelj ispostave Hitne medicinske pomoći u Križevcima. "Zar je potrebno stvarno da neki djelatnik intervencijske pomoći smrtno strada da bi se donio zakon da su djelatnici hitne medicinske pomoći službene osobe? Mi smo vani, radimo na ulici... Mi nismo na ovaj način adekvatno zaštićeni, kaže predsjednik Sindikata Hitne medicine Danijel Šota, za HRT

Policija ističe da je osumnjičeni 42-godišnjak uhićen te je na Prekršajnom odjelu Općinskog suda u Bjelovaru. Stalna služba Daruvar proveden žurni prekršajni postupak u kojem mu je određeno zadržavanje u trajanju od pet dana, nakon čega je predan u zatvor u Bjelovar. Zbog sumnje da je oštetio tuđu stvar očekuje ga kaznena prijava državnom odvjetništvu. U policiji nadodaju da će nastaviti kriminalistički istraživati 42-godišnjaka.

GALERIJA: Izložba "Naličje grada prije 100 godina: Fotografije iz zbirki liječnika Vladimira Ćepulića i Luje Thallera"

Hitna pomoć
1/10

 

Ključne riječi

Komentara 4

Avatar zoster1
zoster1
02:39 01.04.2024.

Ostavite se vi tog posla dečki, pa nek si sami idu na Hitnu ! Ima i drugih poslova

Avatar Make my day
Make my day
21:01 31.03.2024.

To je takva vrsta posla, dužan si pomoći ozljeđenom što se sigurno neće svidjeti napadaču

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije