OČEKUJE POBJEDU

Dodik poslao poruku podrške Trumpu: 'Amerika i svijet vas trebaju, čuvajte se!'

Foto: pixsell
1/4
16.09.2024.
u 17:10

Sjedinjene Države su sredinom 2017. godine označile Dodika odgovornim za kršenje Daytonskog mirovnog sporazuma, te ga stavile na crnu listu.

 Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik poručio je američkom republikanskome kandidatu za predsjednika Donaldu Trumpu da se čuva nakon novog pokušaja atentata, te naglasio da očekuje njegovu pobjedu na izborima, a Trumpovu potporu je i ranije zazivao budući se nalazi na popisu sankcioniranih osoba SAD-a.

U objavi na X profilu Dodik je Trumpa nazvao predsjednikom navodeći kako je već dvaput pokušan atentat na njega. "Gospodine predsjedniče, čuvajte se, trebamo vas za pobjedu! Amerika vas treba, ali i ostatak svijeta”, stoji u Dodikovoj objavi. Sjedinjene Države su sredinom 2017. godine označile Dodika odgovornim za kršenje Daytonskog mirovnog sporazuma, te ga stavile na crnu listu. On je ponovno ocijenjen prijetnjom miru u BiH početkom 2022., od kada ga se tereti i za korupciju.

Za takav potez američkih vlasti optuživao je administraciju demokrata, no nije skinut s popisa sankcioniranih osoba u međuvremenu kada su Trump i republikanci došli na vlast. Tada je Dodik tvrdio kako se radi na njegovu skidanju s popisa sankcioniranih dužnosnika.  Prošle godine Dodikova djeca, Igor i Gorica Dodik, našli su se na popisu američkog ministarstva financija, dok su u svibnju ove godine uslijedili novi pritisci te je sankcionirano više kompanija povezanih s obitelji Dodik.

VEZANI ČLANCI: 

>>> FOTO Pokušaj atentata na Donalda Trumpa

1/16
Ključne riječi

Komentara 2

SI
Sino
18:44 16.09.2024.

Kao Trumpu je stalo do Dodika možda zato što je elon musk iz republike srpske?

VA
VanjaPlank
17:33 16.09.2024.

Ovo je uvlačenje na novoj razini

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije