smrt na havajima

Dok je pecao iz kajaka, napao ga morski pas i ubio

morski pas
Foto: PA/Pixsell
03.12.2013.
u 07:52

U vodama između havajskih otoka Maui i Molokini stradao američki ribič. Vrsta morskog psa nije utvrđena, a to je već drugi smrtonosni napad te ribe ove godine na Havajima.

Dok je pecao iz kajaka u vodama između havajskih otoka Maui i Molokini, Patricka Brineya (57) iz američke države Washington ugrizao je morski pas zasad nepoznate vrste, priopćio je BBC.

Brineya je prijatelj uspio ukrcati u turistički brod, ali je izdahnuo na putu do kopna. To je ove godine već osmi napad morskog psa blizu otoka Maui te drugi smrtonosni napad na Havajima u 2013., prva je žrtva u kolovozu bio 20-godišnji njemački turist. Posljednji napad morskog psa sa ljudskom žrtvom na tom otočju zabilježen je još 2004.

Ribič Patrick koristio je, doznaje se, umjetne mamce da bi privukao ribe, kad ga je odjednom za stopalo zgrabio morski pas, a napadu je svjedočio Brineyev prijatelj iz svog kajaka.

Lokalne su vlasti nakon kobne nesreće zatvorile ovu i okolne plaže, koje bi se mogle ponovno otvoriti danas.

Morski pas ubio djevojčicu (15): 'Odnio je dio tijela'

Ključne riječi

Komentara 1

Avatar Nexus
Nexus
08:55 03.12.2013.

Olaksavajuca okolnost; Morski pas je to ucinio u samoobrani.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije