KOBNA IGRA

Drugi put u četiri godine ostali bez krova nad glavom

požar (1)
Foto: Ivica Galović/Pixsell
1/5
19.12.2011.
u 16:10

Uzrok je požara djelovanje otvorenog plamena u dječjoj sobi na drugom katu, kojom se koristi vlasničin sin sa svojom obitelji

– Upravo sam se bila probudila kada je snaha sva uspaničena utrčala u sobu i počela vikati da nam opet gori kuća. Dok sam se ja popela na kat da vidim što se dogodilo, najstariji unuk Luka već je ugrabio svog jedanaestogodišnjeg bratića s posebnim potrebama. Potom smo iznijeli i najmlađe dijete od petnaest mjeseci i svi zajedno istrčali van – kaže Ivanka Koprivčević (61), vlasnica obiteljske kuće u Ulici Natka Nodila u Brodskom Vinogorju, koja je u nedjelju u 10.30 sati izgorjela već drugi put u četiri godine. U požaru, srećom, nije bilo ozlijeđenih.

Prema riječima glasnogovornice PU brodsko-posavske Kate Nujić, uzrok je požara djelovanje otvorenog plamena u dječjoj sobi na drugom katu, kojom se koristi vlasničin sin sa svojom obitelji. Vatra se s terase proširila na unutrašnjost kata i krovište koje je u potpunosti izgorjelo.

– Požar su ugasili vatrogasci, no u ponedjeljak ujutro oko 3.30 sati ponovno se aktivirao na krovištu, vjerojatno zbog jakog vjetra. Opetovanom intervencijom vatrogasaca požar je ugašen te nije bilo dodatne materijalne štete ni ozlijeđenih osoba – kazala je Kata Nujić. Ivanka Koprivčević kaže da za novi požar nije ni znala jer nije spavala kod kuće, nego kod kćeri u Novom Topolju, zajedno s Lukom koji je dosad živio kod nje zbog školovanja u Brodu. Vatrogasce su vjerojatno pozvali susjedi, a Ivanka se u međuvremenu vratila kući.

– Djeca su se vjerojatno igrala upaljačem, jedan od njih razbio ga je o pod pa je planula vatra koja je najprije zahvatila kauč, a zatim vrata i prozore. Teško mi je, nemam struje i sve prokišnjava, ali naložit ću si vatru. Ako Bog da, provest ću Božić u kući, a onda ću u bolnicu jer sam teški bolesnik – ističe Ivanka i napominje da je ovo zapravo već treći put da im kuća gori. Prvi se put, naime,  zapalila lamperija u hodniku od dimovodne cijevi, ali su uspjeli ugasiti vatru, a drugi put, prije četiri godine, uzrok su bile pelene koje su bile mokre od mokraće i na jakom su se suncu zapalile. Ivankin sin Damir sa suprugom Željkom i petero djece privremeno je utočište pronašao u Obiteljskom domu "Blaža" pri župi Svete obitelji u naselju Livada.

– Ništa nam nisu rekli koliko ćemo ovdje ostati. Dogodilo nam se ovo baš pred Božić koji nećemo moći proslaviti kod kuće. Prije nekoliko dana dobili smo donaciju u namještaju, oličili smo sobu i radovali se blagdanima. Što se dogodilo, kako je izbio požar, ne znam, jer bila sam vani, ali znam da djecu sama ne bih mogla spasiti od vatre da nije bilo Luke – rekla je Željka.

Komentara 4

NO
No1
00:44 20.12.2011.

Samo roditelji trebaju prestati pusiti. A, tada ce imati dovoljno love za sve ono sto im sada fali. Tada ce i djeca imati normalne igracke.

LO
lorens
20:25 19.12.2011.

Ovo je još jedna tragedija koja je srećom još i dobro prošla.Svi živimo u nekim granicama mogućnosti ali znam da djecu bez kontrole ne bi ostavljao same a pogotovo ne sa lako zapaljivim sredstvima,šibicama,upaljačima i slično.

LV
lord vader
09:10 20.12.2011.

DJECA SE IGRAJU UPALJACEM ??? ovoj babi oderati 200 batina preko ledja.......

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije