obučavaju moskovske snage

Elitne iranske trupe potajno ušle na liniju bojišnice, pomažu Rusima u napadima na Ukrajinu

A military strike in central Kyiv
Foto: GLEB GARANICH/REUTERS
1/3
15.10.2022.
u 12:24

Timovi Korpusa iranske Revolucionarne garde stacionirani su u Dzankoiju na Krimu i Hersonu na jugu, gdje je jedan tim IRGC-a već uništen

Elitne iranske trupe potajno su ušle na liniju bojišnice kako bi pomogle Rusiji u napadima na Ukrajinu, otkriva Mirror

Do 50 stručnjaka Korpusa iranske Revolucionarne garde (IRGC) raspoređeno je da obučavaju moskovske snage kako upravljati "kamikaza dronovima". Poslani su na južni i istočni front sa stotinama bespilotnih letjelica Shahed-136.

Sumnja se da su u nekim napadima kontrolirali putanju leta i ciljanje timova bespilotnih letjelica Shahed-136. Ova vijest dolazi usred sve veće zabrinutosti u Kremlju da ratni stroj predsjednika Vladimira Putina ne radi i da mu ponestaje projektila.

Ukrajinski topnički i bespilotni timovi nedavno su uništili jednu bazu Shahed-136 u južnoj Ukrajini, prema izvorima iz Kijeva.

Kako navodi Mirror, timovi Korpusa iranske Revolucionarne garde stacionirani su u Dzankoiju na Krimu i Hersonu na jugu, gdje je jedan tim IRGC-a već uništen.

- Barem jedan od iranskih timova za obuku nedavno je pogođen i oni se aktivno love - rekao je jedan ukrajinski vojni izvor.

- Već neko vrijeme smo zabrinuti da stručnjaci IRGC-a pomažu Rusiji u njihovim strašnim napadima na civile i oni su naravno na meti - dodaje.

Bespilotne letjelice Shahed-136 dugačke su oko 3,3 metra, mogu putovati brzinom od 160 km/h i nose eksplozivnu bojevu glavu koja može biti razorna kada se ispali. Ti se sustavi mogu nositi na stražnjoj strani vozila tako da se lansirna mjesta mogu brzo promijeniti.

Desetke su oborile ukrajinske jedinice protuzračne obrane, ali postoji utrka s vremenom kako bi kijevske trupe dobile najmoderniju zapadnu obranu.

VIDEO Glavni britanski obavještajac: Rusi su iscrpljeni, nedostaje im oružja za rat, građani su počeli shvaćati što se događa!

Tijek događaja u Ukrajini pratite OVDJE

 

Ključne riječi

Komentara 32

ZU
Zujim
13:40 15.10.2022.

Kad vec vrijedjate ukrajinsku vojsku nazivajuci ih "kijevske trupe" ili "trupe kijeva" onda budite dosljedni pa i rusku vojsku nazivajte "moskovske trupe" ili "trupe Moskve". Ma znam da necete ili ne smijete, samo kazem.

Avatar spremno zidam
spremno zidam
13:29 15.10.2022.

Znaci - jos zeceva za odstrel. Svaki scenario koji ne ukljucuje bolan i sramotan poraz Rusije, pad i smaknuce Putina i vracanje Ukrajine u medjunarodno priznate granice ukljucujuci Krim, bio bi moralna i civilizacijska katastrofa za cijeli svijet, sa dalekoseznim posljedicama. To bi bilo otprilike kao da 1944 u jesen, kada su saveznici bili u naletu, H1tler predlozi mir pod uvjetom da Poljska, Ceska i pola Francuske postanu sastavni dio Reicha i da ovi to prihvate, jer eto - mir je najbolja opcija. Nonsens par excellence. Kao sto je tada jedini moguci ishod bio rusenje H1tlera i okupacija Njemacke, tako je i sada jedini izlaz rusenje Putina i kresanje krila Rusiji pod medjunarodnim nadzorom koji treba trajati bar 10 godina.

Avatar MILENIUM Sokol
MILENIUM Sokol
13:50 15.10.2022.

Ma iran ima teske nemire u svojoj zemlji. Isti despoti na vrhu zemlje ko u rusiji. Al ne vidim ni jedne rijeci o tome u nasim novinama. Zalosno. Zadnje snage prikupljaju takve zemlje. Jos malo i ta sjeverna korea se bude umjesala. Neka,zapadu tako bude sve jasnije i jasnije.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije