EKSPLOZIJA OBOLJELIH

Epidemiologinja apelirala na građane: 'Još uvijek nije kasno cijepiti se protiv gripe'

Zagreb: Započelo je cijepljenje građana protiv gripe
Foto: Robert Anic/PIXSELL
1/2
03.01.2023.
u 13:25

Još uvijek nije kasno cijepiti se protiv gripe, poručuje epidemiologinja koja je pozvala sve rizične skupine, starije i ostale da to i učine ako nisu

Epidemija gripe je počela, počinje uzlazna putanja po broju oboljelih i za očekivati je da će u idućim tjednima te brojke rasti, kazala je za HTV epidemiologinja dr. Vesna Višekruna Vučina. Ove sezone zasad je zabilježeno 1759 slučajeva, a najveći broj oboljelih je s područja Požeško-slavonske, Brodsko-posavske te Krapinsko-zagorske županije. 

- Kao što je očekivano, najveća stopa je kod djece školske i predškolske dobi, a najniža kod osoba iznad 65 godina - pojasnila je te dodala kako je uobičajeno da kroz siječanj u Hrvatskoj naglo raste broj novooboljelih.

- Iza nas su blagdanska druženja i za očekivati je da će broj prijava novih slučajeva gripe sada rasti. U Hrvatskoj je uobičajeno da kroz siječanj naglo raste broj novooboljelih, sredinom veljače dolazi do vrhunca, a nakon toga dolazi do blagog pada. Ali sve to ovisi o sezoni, svaka sezona gripe može biti različita, ovisi o različitim faktorima, o imunitetu ljudi, vremenskim prilikama - dodala je.

Još uvijek nije kasno cijepiti se protiv gripe, poručuje epidemiologinja koja je pozvala sve rizične skupine, starije i ostale da to i učine ako nisu. 

>> VIDEO Uvođenje eura utjecalo na cijene parkiranja i na sjeveru Hrvatske: Evo u kojem ćete gradu plaćati najviše

Ključne riječi

Komentara 2

Avatar Malo_vitra
Malo_vitra
18:10 03.01.2023.

Nakon silnih laži i iznenadnih smrti zbog covid cjepiva, može li se uopće više vjerovati ikakvim cjepivima? Došlo je vrijeme preispitivanja, od definicije što je virus pa do provjere sastojaka cjepiva. Cjepiva moraju biti proizvedena u javno zdravstvenom ustanovama, a nikako ne u privatnim kompanijama u vlasništvu Gatesa i BlackRocka.

FR
frane19
20:41 03.01.2023.

Još ne odustajete, a?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije