schengenska granica

Estonija će postaviti bodljikavu žicu duž granice s Rusijom

mađarska, ograda, imigranti, granica
Foto: Reuters/PIXSELL
28.08.2015.
u 11:02

Ograda s bodljikavom žicom bit će postavljena duž granice od 108 kilometara, a njezina gradnja počet će 2018. godine

Estonija će postaviti ogradu duž granice s Rusijom, a kako bi ojačala schengensku granicu, objavio je estonski ministar unutarnjih poslova Toomas Viks.

Ograda s bodljikavom žicom bit će postavljena duž granice od 108 kilometara, a njezina gradnja počet će 2018. godine. Ova će investicija Estoniju koštati oko 71 milijun eura.

Viks je kazao i kako će ograda imati sustav nadzora tako da će schengenska granica od 2019. godine biti osigurana 24 sata dnevno.

Ogradu su odlučili postaviti još prošle godine nakon što je Rusija pripojila Krim te nakon eskalacije sukoba u Ukrajini.

>> 'I najmanja nezgoda ili kriva procjena može dovesti do rata između Zapada i Rusije'

Komentara 23

TE
tent
11:14 28.08.2015.

Pretpostavljam da će se Putin jako nasekirati.

Avatar shimano
shimano
11:37 28.08.2015.

e moja evropo trula,trula si da počinješ smrd.eti. kada je rušen berlinski zid puna su ti usta bila priča o evropi bez granica, nema više podela, kako će se narodi spajati... sada se podižu ograde kao u konc logoru, da bi se privilegovani "uzvišeni", vlastodršci zaštitili od onih koje su sami stvorili. ali nema veze, bezbroj puta je dokazano kako prodju oni koji sebe smatraju Bogovima. sbija nikad u EU i NATO!

Avatar nekakav
nekakav
12:00 28.08.2015.

baš čitam kako u rusiji trljaju ruke zbog dobrog posla. prodat će im žicu i stupove! devalvacijom rublja ruska roba postala je jako konkurentna u izvozu. šalu na stranu. estonija bi mogla ograditi onaj prostor, teritorij s kojim je ušlaušla u sssr. nema smisla sve iz sssr-a odbacivati, a lijepi dio teritorija koji im je sssr dao si uzeti. ili sve ili ništa. nego, jel to ona ista zemlja, estonija, koju je napustila 1/4 stanovnika u ovoj krizi? velik dio upravo otišao u rusiju, dio u englesku, njemačku. ova europa postaje stvarno dekadentna i strašno mračna. sad se ograđuju, još dalje na istok. a sami nikud neće otići. bitno je tim istočnim političarima stalno vikati da su rusi problem, i s njima se svađati. to je bit njihove politike. a onda se jednom godišnje slikati sa američkim predsjednikom. kao, rezultat savezništva. kojeg ova istočna sirotinja plaća krvavo. glavna trgovina im je sa rusima. znate kolki novac će poljska, litva, estonija, baciti na kupnju oružja, američkog? desetke milijardi eura, kojih nemaju. za oružje koje će trebati održavati i fino će financirati militarizam u americi. baš divno. umjesto da taj novac ulože u zemlju, u narod, u razvoj. rusi im ionak ništ neće. digli su ruke od njih pred 30 godina, jer su uvidjele da ništ s njima i od njih. eto, svi pričaju o sporazumu njemačke i sssr-a, dok se pod tepih bacaju dogovoru poljaka i nijemaca, kojime bi poljaci došli do zemlje od baltika do crnog mora. al ih nijemac skužio da nisu ozbiljni. povijest treba naučiti, a ne parcijalno uzimati listove iz starih knjiga. baš me zanima ove zime kako će ići biznis sa plinom. rusi najavili da neće dati ni poljacima ni slovacima, nijemcima, da uzimaju plin za ukrajince. hehe, bit će veselo ove zime. za sve.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije