EU kasni, cijenu struje trebalo je odvojiti od plina istovremeno sa sankcijama Rusiji

31.08.2022. u 11:03

Veza najskupljeg izvora energije s cijenom struje jest kao kad bi najskuplji pekar iz Amsterdama određivao cijenu kiflica u rumunjskom ili hrvatskom selu

Ključne riječi

Komentara 5

ST
stefj
13:43 31.08.2022.

Eh, stvarno svašta ljudi pišu... Kako odvojiti cijenu struje od cijene plina ako se ista proizvodi pomoću plina? Jedino što se može probati maknuti jest kupovinu struje na burzi, no to neće puno pomoći, jer se i sve ostalo kupuje na burzi poput ugljena od čega sada Njemačka proizvodi najviše struje... Uglavnom sada političari pokušavaju umanjiti posljedice svojih katastrofalnih odluka (vodeća u tome je Njemačka), a sve to ide na teret građana. Naravno da će to iskoristiti da uvedu neki novi porez, te osnuju još neka nova tijela i komisije (još birokracije)...

SY
Symbrio
00:41 01.09.2022.

Pa vi samo i dalje slusajte bagru iz Washingtona. EU tako dugo nece imati mir dok ne otpili USA, Rusiju i Kinu. Trgovacke veze da, ali politicko monetarne NE!!!!

GO
goran2hr
16:56 31.08.2022.

"Putin je zločinac!" i "Slava Ukrajini!" - imaju svoju cijenu. A sada ćemo mi tu cijenu lijepo i platiti.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije