Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 146
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SASTANCI U MINISTARSTVU

Cijene niže već od petka? 'Treba pričekati više detalja. Ovo su ozbiljni ljudi'

Zagreb: Ministri dali izjave medijima nakon sjednice Vlade
Foto: Marko Prpic/PIXSELL
1/3
12.09.2023.
u 15:33

Nakon održanih sastanaka s predstavnicima trgovačkih lanaca koji su trajali jutros od 9 sati, ministar Davor Filipović poručio je kako su načelno svi podržali prijedloge kojima bi se snizile cijene proizvoda

Predstavnici 10 trgovačkih lanaca danas su se sastali s ministrom Davorom Filipovićem oko regulacije cijena proizvoda i njihova vraćanja na razinu od kraja prošle godine. Prvi je na sastanak uime Konzuma stigao Fabris Peruško koji je ocijenio pozitivnim tijek pregovora, a potom su se s njim sastali i ostali predstavnici. 

– Imali smo vrlo korektan razgovor s Filipovićem, razgovarali smo o potencijalnim mjerama i sve ide dobrim tijekom. Mislim da ćemo postići dogovor i da će mjere biti definirane. Pričekat ćemo prijedlog, mislim da ćemo podržati ono o čemu je manje-više razgovarano danas – komentirao je ranije Peruško. 

Nakon održanih sastanaka izjavu za medije daje i ministar gospodarstva Davor Filipović, najavljujući što će se događati u idućim danima, uoči objave novog paketa mjera pomoći građanima. 

Zagreb: Ministri dali izjave medijima nakon sjednice Vlade
1/9

– Nastojimo da dođe do smanjenja cijena većeg broja proizvoda. Načelno su svi podržali prijedlog Vlade, sutra nastavljamo s razgovorima – poručio je Filipović na samom početku, najavljujući kako je ideja da se vrijednost potrošačke košarice koja obuhvaća 365 proizvoda vrati na cijene od 31. prosinca 2022. 

– Važno je da svi zajednički podrže inicijativu Vlade da dođe do smanjivanja cijena, to je najvažnije za građane. Razgovori idu u tom smjeru – komentirao je ministar. Nakon današnjih sastanaka, razgovori se nastavljaju i sutra, a lanci u međuvremenu imaju vremena za interne kalkulacije nakon kojih će moći dati konkretne datume od kojih bi se cijene smanjile. 

– Neki mogu već od petka smanjiti cijene, no treba pričekati više detalja do sutra. Ovo su ozbiljni ljudi, ne vjerujem da bi netko išao izigravati ovo o čemu smo razgovarali. U konačnici, trgovcima je u interesu da se očuva kupovna snaga u Hrvatskoj – kazao je.

POVEZANI ČLANCI:

Ne govorimo o 365 proizvoda, već o ukupnoj vrijednosti potrošačke košarice, poručio je ministar gospodarstva.

– Neki cijene neće vratiti u potpunosti, nego za 90%, ali neki će ih vratiti u potpunosti – kazao je, zaključivši da će svi ići u smjeru da ''građanima bude lakše''. – Radimo na tome da se do kraja godine smanji veći broj proizvoda, i onih koji nisu obuhvaćeni ovom košaricom – kazao je.

>> VIDEO Ovako će u budućnosti izgledati cestovni most preko Drave kod Križnice

 

Komentara 11

Avatar Bill Carson
Bill Carson
15:50 12.09.2023.

Sada će inozemne trgovine kmečati o ustavu i pravu na šišanju ovaca.

DU
Deleted user
18:54 12.09.2023.

Kada će u ovoj državi prestati BEZOČNE LAŽI političara

NI
niko63
17:48 12.09.2023.

Pa zašto rastu cijene, mi smo Rusima uveli sankcije a ne oni nama?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije