VIŠE NIJE PARLAMENTARNA

VIDEO Ugledni članovi napustili Fokus, predsjednik stranke sazvao izvanrednu presicu

Zagreb: Dario Zurovec izašao iz stranke Fokus
Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL
1/10
24.08.2024.
u 11:57

Svoj daljnji politički put Zurovac, Panian i Magdić namjeravaju nastaviti kao nezavisni kandidati

Saborski zastupnik i gradonačelnik Svete Nedelje Dario Zurovec, gradonačelnik Dugog Sela Nenad Panian te načelnik Općine Križ Marko Magdić u subotu su objavili izlazak iz stranke Fokus, čime je Fokus prestao biti parlamentarna stranka, a oni će politički put nastaviti kao nezavisni. 

Na konferenciji za novinare, održanoj na Trgu svetog Marka, bila su i nekolicina njihovih kolege iz Zagrebačke županije i grada Zagreba, koji također istupaju iz Fokusa, a inače su članovi Županijske skupštine te gradskih i općinskih vijeća. O razlozima izlaza iz stranke, Zurovec je rekao da su se probali kroz unutarstranačke institucije i organizacije izboriti za svoje "mjesto pod sunem".

"Znači promijeniti Predsjedništvo i da se promijeni predsjednik, ali smo, na žalost u toj namjeri onemogućeni. Mi se s takvom politikom ne slažemo i odlučili smo ići neovisni", rekao je novinarima Zurovec. Upitan može li premijer Andrej Plenković računati na njegovu podršku, saborski zastupnik Zurovec je rekao - ne. Svoj daljnji politički put Zurovac, Panian i Magdić namjeravaju nastaviti kao nezavisni kandidati, najavili su.

Davor Nađi, predsjednik stranke Fokus, sazvao je izvanrednu konferenciju za medije za danas u 14 sati ispred poslovnog tornja Zagrepčanka. 

 

GALERIJA Fokus napuštaju saborski zastupnik Zurovec, gradonačelnik Panian i načelnik Magdić


Zagreb: Dario Zurovec izašao iz stranke Fokus
1/10

Komentara 15

BJ
bjmaro
12:55 24.08.2024.

Gosp Davor N.- od njegove cjelokupne preskupe kampanje ostalo mi he u sjećanju njegovo iritantno ponavljanje da oni neće s HDZ. I to bi bili sve od programa. Vjerojatno nalog sponzora

ZE
zeljac123
12:48 24.08.2024.

E moj Nađ,gubitnik si a hoćeš na silu biti pobjednik.Daj pokaži malo dostojanstva, ionako više niko nebu čuo za tebe

EJ
ejStef
13:09 24.08.2024.

Šteta, jedina stvarno liberalna stranka u Hrvatskoj... Ove zadnje izbore su u potpunosti promašili ideju s kojom idu, izgubili su se u masi onih - svi protiv HDZ-a, bez ikakvog programa. Umjesto potencijalna 3 mandata, jedva su uhvatili 1 i to Zurovec protiv koga su onda gubitnici graknuli... Jedina stranka koja je ukazivala na problem javnog sektora i javnih struktura, te se zalagala za tržište i konkurenciju. Te ideje tu kod nas ne prolaze.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije