PRIRODNA KATASTROFA

FOTO Apokaliptični prizori iz SAD-a: U uraganu Helene poginulo najmanje 90 ljudi

Aftermath of Hurricane Helene in Florida
Foto: OCTAVIO JONES/REUTERS
1/10
30.09.2024.
u 06:39

U oluji je život izgubilo najmanje 90 ljudi, izračunao je Reuters, na temelju podataka lokalnih vlasti Južne i Sjeverne Karoline, Floride, Georgije, Virginije i Tennesseea.

Uragan Helene, koji je krajem prošloga tjedna poharao jugoistočne države SAD-a, izazvao je katastrofalne poplave od Floride do Virginije, nanio goleme materijalne štete i, po najnovijim podacima, odnio najmanje 90 života. Stanovništvo jugoistočnih američkih saveznih država u nedjelju je započelo s čišćenjem i popravcima nakon što su vjetar, obilna kiša i olujni udari uragana Helene prouzročili katastrofalne poplave u šest država od Floride do Virginije, milijune ostavili bez električne energije i uništili kuće, ceste i mostove.

U oluji je život izgubilo najmanje 90 ljudi, izračunao je Reuters, na temelju podataka lokalnih vlasti Južne i Sjeverne Karoline, Floride, Georgije, Virginije i Tennesseea. CNN, pak, izvještava o ukupno 93 poginule osobe. Prema najnovijim podacima, najviše je ljudi, njih 36, poginulo u Sjevernoj Karolini. Južna Karolina izvijestila je o 25 poginulih, Georgija o 17, a Florida o 11. Virginija je izvijestila o dvoje poginulih, kao i Tennessee.

Strahuje se da bi broj smrtno stradalih mogao biti i veći. Osiguravateljska društva procjenjuju da bi šteta koju je uragan Helene počinio mogla iznositi između 15 i više od 100 milijarda dolara.

FOTO Apokaliptične posljedice uragana Helena, broj mrtvih u SAD-u raste: 'Ovo se ne može preživjeti'

Aftermath of Hurricane Helene in Florida
1/14

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije