IMA MRTVIH I OZLIJEĐENIH

FOTO Izrael izveo zračni napad na palestinsku školu pretvorenu u izbjeglički kamp UN-a s 5000 stanovnika

Palestinians inspect a school sheltering displaced people, after it was hit by an Israeli strike, amid the Israel-Hamas conflict, in Nuseirat in the central Gaza Strip
Foto: Khamis Al-Rifi/REUTERS
1/4
12.09.2024.
u 01:00

Izraelska vojska je u priopćenju rekla da su njezine zračne snage "izvele precizni napad na teroriste koji su djelovali unutar zapovjednog centra Hamasa" u školi Al-Džuni

Civilna zaštita u Gazi objavila je u srijedu da je četrnaest ljudi ubijeno u izraelskom zračnom napadu na školu pretvorenu u sklonište za Palestince raseljene zbog rata, a izraelska vojska je rekla da je ciljala "teroriste" Hamasa. "Ima 14 mučenika i nekoliko ozlijeđenih nakon masakra u školi Al-Džuni u izbjegličkom kampu Nuseirat" u središtu Pojasa Gaze, rekao je glasnogovornik Civilne zaštite Mahmud Basal.

Ranije je kazao da su među poginulima “žene i djeca”. Medicinski izvor u ambulanti al-Avda u Nuseiratu, jednoj od dvije ustanove u koje su prebačeni mrtvi i ozlijeđeni, rekao je za AFP da je broj mrtvih 15 te da ima 44 ozlijeđenih. AFP nije bio u mogućnosti neovisno provjeriti ta izvješća.

Izraelska vojska je u priopćenju rekla da su njezine zračne snage "izvele precizni napad na teroriste koji su djelovali unutar zapovjednog centra Hamasa" u školi Al-Džuni.

Tiskovni ured Hamasove vlade u Pojasu Gaze priopćio je da je u školi, koju vodi Agencija Ujedinjenih naroda za palestinske izbjeglice (UNRWA), bilo smješteno oko 5000 raseljenih osoba u vrijeme udara. Posljednjih mjeseci izraelska vojska je napala nekoliko škola u Pojasu Gaze, optužujući ih da skrivaju zapovjedne centre Hamasa, što palestinski islamistički pokret negira.

GALERIJA Ulice Izraela u kaosu, Netanyahu pod sve većim pritiskom zaprijetio: 'Poravnat ćemo račune'

Palestinians inspect a school sheltering displaced people, after it was hit by an Israeli strike, amid the Israel-Hamas conflict, in Nuseirat in the central Gaza Strip
1/52
Ključne riječi

Komentara 1

AK
Aka
11:47 12.09.2024.

Odvratno!!! Nekad žrtve danas krvoloci!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije