UPALJEN METEOALARM

FOTO Stiže najavljeno nevrijeme: U Sloveniji padala tuča veličine oraha

Foto: Rain Alarm
1/2
01.08.2024.
u 17:36

Nestabilno vrijeme nastavit će se i u petak kada će i temperature biti nešto niže

Najavljeno nevrijeme preko Slovenije stiže u zapadne krajeve Hrvatske. Naoblaka je već znatna, a snimke radara meteoroloških centara pokazuju velike oblake koji sa sobom nose obilne kiše. Portal Neurje.si javlja da je u Sloveniji prije otprilike pola sata padala tuča veličine oraha.

Iako je u prvom dijelu dana diljem zemlje bilo sunčano i vruće, dovoljno da Državni hidrometeorološki zavod nastavi izdavati upozorenja zbog toplinskog vala, u poslijepodnevnim satima situacija se promijenila. Do kraja dana mogući su mjestimični pljuskovi s grmljavinom uz pojačani vjetar. Krajnji jug i istok zemlje trebali bi proći bolje od unutrašnjosti i sjevernog Jadrana.

Nestabilno vrijeme nastavit će se i u petak kada će i temperature biti nešto niže. Uz promjenjivu naoblaku kiša i pljuskovi najvjerojatniji su u noći i ujutro, a zatim predvečer i u noći na subotu. U Dalmaciji će i dalje biti pretežno sunčano i vruće sve do kraja dana kada su i tamo mogući lokalni pljuskovi.

Vjetar će biti većinom slab, na Jadranu južni i jugozapadni, na sjevernom dijelu prolazno i bura. Temperature će se kretati od jutarnjih 15-ak na kopnu i 21-25, do maksimalnih 30 tj. 35 u Dalmaciji. Za danas je za cijelu zemlju na snazi žuti meteoalarm, a procjenjuje se da bi oluja mogla biti najopasnija u Istri i Kvarneru, zbog čega je za tu regiju upaljen narančasti meteoalarm.

VIDEO I dalje gori u Podgori

 

Komentara 1

Avatar Karl_Habsburg
Karl_Habsburg
18:31 01.08.2024.

Kokosovog oraha? Ili nekog drugog?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije