Optužnica

Frane Lozić, SDP-ov načelnik Milne, "muljao" s pet milijuna kuna

Lozić
ARHIV VL
04.01.2011.
u 13:03

Terete ga da je 2006. godine potpisao predugovor o prodaji općinske nekretnine s Byron Corporation, a već je zaključio predugovor s Dansen Dalmaticom koja je uplatila predujam od 4,9 milijuna kuna

USKOK je podigao optužnicu protiv Frane Lozića, člana SDP-a i dugogodišnjeg načelnika Općine Milna, zbog počinjenja više kaznenih djela zlouporabe položaja i ovlasti, zlouporabe ovlasti u gospodarskom poslovanju, krivotvorenja službene isprave i poticanja na zlouporabu položaja i ovlasti.

Riječ je o famoznoj dvostrukoj prodaji Češkog kampa. Lozić je, naime, 2006. godine potpisao predugovor o prodaji općinske nekretnine s australskom tvrtkom Byron Corporation koristeći se lažnom suglasnošću sa sjednice Općinskog vijeća od 27. ožujka 2006. koja nije održana, prešutjevši da je godinu prije za istu nekretninu zaključio predugovor s tvrtkom Dansen Dalmatica koja je uplatila predujam od 4,9 milijuna kuna. Taj je novac, kao i dio „kapare“ od 10.000 eura koju su uplatili Australci, umjesto za gradnju obilaznice, nenamjenski potrošio za rashode tekućeg poslovanja Općine.

Terete ga i da je oštetio općinski proračun za 76.500 kuna za koliko je neosnovano jednom trgovačkom društvu umanjio iznos komunalne naknade.

Optužnicom se Lozić tereti i da je, kao predsjednik poglavarstva Općine Milna, u ožujku 2006. u Milni, na nagovor i traženje suoptuženog Stjepana Livačića, njegovu obrtu Faloška bez zaključivanja ugovora i provođenja natječaja dodijelio poslove gradnje suhozida na protupožarnim putovima. Obrt je Općini ispostavio 15 računa, u ukupnoj vrijednosti od 662.460 kuna, koji su po nalogu Lozića plaćeni bez prethodnog stručnog nadzora i primopredaje obavljenih radova.

Kao predsjednik Općinskog vijeća, a zatim načelnik Općine Milna, Lozić je, nakon što je Općina od trećeoptuženog Tonća Kordića kupila zemljište koje je uz rentu koristila kao općinski komunalni deponij, u nakani pribavljanja znatne protupravne imovinske koristi, Kordiću omogućio daljnje korištenje poslovnog prostora. On ga je dao u podzakup i na štetu Općine Milna protupravno stekao 98.225 kuna.

Komentara 6

AN
Antiša
22:36 05.01.2011.

Ja sam za to da osnujemo KPH pod uvjetom da članovi koji budu participirali vlast svakodnevno budu podvrgnuti kontroli putem detektora laži.

XD
xdm45
13:40 04.01.2011.

Ma to nije moguče ljepo je nedavno rekao Zoki da su kod njih samo sve poštenjačine i da niko nebi ni čačkalicu maznuo.

MM
Mladen Miletić
16:50 04.01.2011.

Bolesna država i bolesni sistem sve se zasniva rekla kazala za zločince prije 20 godina a za ostale 10 ili 5 godina prije su ukrali pronevjerili i sada se zna sve i sada se tek počinje doznavati ili tvrditi nečijaja istraga istina od prije toliko godina ... Bolesno da boledsnije neide . Po tome možeš raditi sada kriminalk dalje bez imalo problema jel ili če otkriti kroz 10 godina ili ne zavisi jeli Kosor još uvjek vrijedna baka !

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije