Sjeverna Koreja

Gdje je Kim Yong-un? Državni mediji šute na 69. obljetnicu Radničke partije

Kim Jong-un
Foto: Reuters/PIXSELL
10.10.2014.
u 09:45

Analitičari su zbunjeni i špekulacije oko toga zašto Kima nema u javnosti ne prestaju

Intriga oko toga gdje je sjevernokorejski vođa Kim Jong-un  još se više produbila nakon što državna novinska agencija jučer nije izvijestila o njegovoj očekivanoj posjeti Palači Sunca Kumsusan u Pyongyangu koju posjećuje svake godine prije dolaska na obljetnicu osnutka Radničke partije Sjeverne Koreje, koja ove godine slavi 69 godina postojanja, piše CNN.

Državna medijska kuća KCNA obično bi izvijestila o Kimovom posjetu već nakon par sati, no ove godine nije objavljena niti jedna vijest o tome.

Analitičari su zbunjeni i špekulacije oko toga zašto Kima nema u javnosti ne prestaju. Sjevernokorejskog vođu u javnosti nitko nije vidio više od mjesec dana. Zadnji puta je viđen 3. rujna, i to na koncertu na kojem je bio sa suprugom. 

Državni mediji njegovo izbivanje su objasnili time da osjeća nelagodu. Ljetos je viđen kako šepa, pa se nagađalo da boluje od gihta. Otkad je na vlasti, zantno se i udebljao.  

Zbog svega toga, sve su glasnija nagađanja da je vlast preuzela Kimova sestra Kim Yo-jong

>> Kima Jong-una već dugo nema u javnosti, vodstvo preuzela njegova sestra?

>> 'Dragi vođa' ima giht, ali ipak svijetli narodu

Komentara 9

Avatar viki_nuland
viki_nuland
16:11 10.10.2014.

Sada su vijesti postale i to da nema nikakvih vijesti. Znaci kada se nesto ne dogodi, to treba objaviti. Fenomenalno.

Avatar abcd
abcd
12:34 10.10.2014.

Otisao je na wc nakon sto je procitao koji clanak iz bbc, cnn i nbc.

MX
Mister X
11:33 10.10.2014.

Analitičari su zbunjeni nemogu da spavaju i špekulacije oko toga zašto Kima nema u javnosti ne prestaju.. Sada več sumnjaju nije dao on ujaka likvidirati nego možda je obratno naravno prema neslužbenim naj neslužbenijim nagađanjima !

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije